algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
26°

Els arquitectes diuen que la conservació de Gesa no retarda la Façana Marítima

Mantenen que no alterarà el projecte i tampoc afectarà al Palau de Congressos

El manteniment de l'edifici de Gesa no retarda el projecte d'urbanització de la Façana Marítima ni el desvirtua i no afecta per a res al futur palau de congressos, que es construirà dos carrers més enllà. Així ho advertiren ahir els dirigents del Col·legi d'Arquitectes de Balears, que comparegueren per deixar clar que no hi ha cap intencionalitat política darrera de la seva petició per protegir aquest immoble. Una decisió que, recordaren, és només política i ells no hi entren.

El degà del Col·legi, Lluis Corral, comparegué ahir amb el secretari Pere Rebassa, el tresorer Juan Morey, i el president de la Demarcació de Mallorca, Federico Climent, per «aclarir» que donen un «suport absolut» al projecte de Façana Marítima i al del Palau de Congressos.

Els arquitectes recordaren que, des d'abril de 2002, han anat manifestant la necessitat de preservar aquest immoble, sempre moguts per una única motivació de protecció del Patrimoni. Amb tot, recalcaren que el Consell, que ha obert un expedient per declarar l'edifici Bé Catalogat, és qui decideix si el protegeix i com.

Segons els arquitectes, si hi ha «voluntat política» el projecte de façana marítima es pot iniciar sense afectar el solar que ara ocupa la seu de Gesa, a l'espera que el Consell decideixi si el protegeix. En tot cas, el manteniment de l'immoble només impediria la construcció d'un dels cinc blocs d'habitatges i no afectaria al palau de congressos.

En canvi, advertiren que l'esbucament de la seu de Gesa, dissenyada per l'arquitecte Josep Ferragut a finals dels seixanta, suposaria una «pèrdua irreparable per a l'urbanisme de Palma» perquè només hi ha un altre immoble així a Ciutat. També destacaren les «moltes possibilitats» que ofereix, tant per ser destinat a oficines, com a seu d'institucions o per a usos hotelers. En tot cas, recalcaren que les possibles indemnitzacions derivades de la decisió de mantenir-lo no poden servir d'excusa per esbucar-lo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.