cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Vich: «Donàrem llicència a Omniprint per error, dos plànols són il·legals»

La batlessa anuncia obertura d'expedient per tancar la planta impressora d'«El Mundo»

102296
Rosa Vich mostra el document del Consell que li ordena tancar la planta impressora il·legal d'«El Mundo». | T. AYUGA.
L'Ajuntament de Santa Maria obrirà aquesta setmana expedient per anul·lar la llicència i tancar la planta impressora Omniprint, que edita el diari El Mundo, al polígon de Son Llaüt. La batlessa, Rosa Vich, afirma que Omniprint presentà el 2002 un projecte d'execució que preveia una nau de deu metres d'alçada i que no ocupava espai públic. Dins la caixa que contenia els documents hi havia amagats dos plànols il·legals que fixaven una altura de 17 metres. «Cometérem una errada. Segellàrem aquests dos plànols per equivocació. Ara ho esmenarem amb l'anul·lació de la llicència».

-Com valorau l'ordre del Consell de tancar Omniprint per il·legal?

-Que procedirem. Nosaltres ja hem detectat irregularitats i hem investigat. Obrirem expedient per anul·lar la llicència d'Omniprint. Divendres ja vaig dir al nostre arquitecte que faci l'informe.

-Quan tancareu la planta?
-Hem de ser escrupolosos amb el procediment. L'arquitecte ha de ratificar l'informe dels inspectors del Consell, és a dir que la nau d'Omniprint té quasi 17 metres d'alçada en comptes dels deu permesos i que hi va haver excés de construcció.

-Però no vos basta l'informe tècnic del Consell, que assenyala l'alçada il·legal i l'ocupació d'espai públic de quatre metres lineals a un costat de nau?

-L'alçada molt superior a la permesa és un fet evident, però volem que el nostre arquitecte miri la qüestió de l'ocupació d'espai públic.

-Com és possible que l'Ajuntament aprovàs el 31 de juliol del 2002 aquesta planta quan és clar i llampant que va contra la normativa vigent?

-L'Ajuntament de Santa Maria no aprovà ni donà llicència a aquesta planta impressora.

-Com que no, si el mateix Consell té els plànols d'Omniprint amb 17 metres d'altura i ocupació d'espai públic segellats per l'Ajuntament?

-Nosaltres aprovàrem un projecte d'execució que preveia una planta de només deu metres i on no s'ocupava espai públic. Que quedi clar. El que passa és que Omniprint ens presentà una caixa amb tots els plànols i documents a dins. A la caràtula hi havia el croquis del projecte: deu metres d'alçada. A dedins hi havia els documents amb deu metres d'alçada i sense ocupació d'espai públic. Però s'escolaren dins plànols amb 17 metres d'altura i més edificabilitat. Eren il·legals. El nostre error va ser no obrir tots els plànols. Ens pensàvem que aprovàvem una cosa i se'ns hi va escolar l'altra. Després se segelleren tots els plànols, els de 10 i els de 17 metres, per error nostre. Tenim previst esmenar aquesta errada amb l'anul·lació de llicència i el tancament de la planta.

-Ens trobam davant un presumpte delicte urbanístic per part d'Omniprint. Posareu el cas en coneixement del fiscal, emprendreu accions judicials per la via penal?

-Ho estudiarem. Primer resoldrem la qüestió administrativa. Després analitzarem si entram en la penal. De moment deim que els documents «s'escolaren».

-En tot cas, el document de final d'obra ha d'aclarir les coses...

-Omniprint no ha presentat cap document de final d'obra. No té final d'obra legalitzat.

-Què deia el projecte d'execució que crèieu aprovar sobre la rotativa d'«El Mundo»?

-Que ocupava planta baixa i primer pis de la nau que ens feien creure que construïen en un principi: uns set metres d'alçada. Després instal·laren una rotativa que és el doble d'aquella per la qual havien demanat llicència.

-La planta Omniprint fou inaugurada el maig del 2002 amb les dimensions il·legals. Li donàreu llicència el 31 de juliol del 2002, deis que per 10 metres d'alçada encara que n'hi havia 17 d'amagats dins la caixa. Però és que no vèieu el que teníeu davant els ulls?

-No sé què dir... Nosaltres aprovàrem documents i se'ns hi varen escolar dos que no veiérem perquè tots els altres eren correctes.

-És de suposar que també informareu els interessats d'Omniprint per si volen presentar al·legacions...

-Hi insistesc: seguírem totes les passes. Aquesta setmana obrirem l'expedient d'anul·lació de la llicència amb l'informe del nostre arquitecte. També, com és lògic, s'informarà l'interessat.

-Quin temps té Omniprint per contestar?
-Un màxim de quinze dies.
-Això vol dir que a finals d'aquest mes de juny ja es podria produir el tancament?

-Seguirem tots els tràmits. No cometrem cap altra errada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.