cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

La Sala fa front als renous de les motos amb actuacions repressives

En una setmana la Policia en va immobilitzar i sancionar quaranta

Pla de xoc contra els renous de les motocicletes. Actuacions repressives acompanyades de sancions econòmiques. Aquest és l'objectiu de la forta campanya engegada per l'Ajuntament de Capdepera per tal de posar fre a les contínues denúncies de particulars per les molèsties ocasionades davant els continus renous de les motos dins el terme municipal. Només en una setmana la Policia Local de Capdepera va immobilitzar fins a 40 vehicles que hauran de passar la ITV, canviar el tub d'escapament i a més pagar una multa.

Així ho va manifestar el batle de la localitat, Joan Ferrer (PP), que va exposar que «l'any passat ja vàrem posar en marxa aquesta campanya amb la figura del policia tutor. Vàrem iniciar-la amb informació cap als joves i als pares. Es tractava de conscienciar que els renous molesten els veïns i que s'ha de fer el possible per evitar-ho. Per això s'han de dur a terme actuacions repressives. Es tracta que les sancions siguin exemplars i evitar que qui ha estat sancionat ho hagi de tornar a ser».

La setmana passada es varen fer una sèrie de controls que, segons manifestà Ferrer, varen donar com a resultat la retenció de fins a 40 motocicletes.

«El que volem és que s'acabi d'una vegada per totes amb la contaminació acústica. Volem el benestar dels veïns del terme municipal. Per això ens estam plantejant apujar la quantitat de les sancions», explicava el batle.

Així també ho va corroborar el regidor de Policia, Antoni Mir. «Fins ara la sanció màxima estava al voltant dels 90 euros. Ara estam estudiant la possibilitat d'arribar fins als 300, ja que la llei ens ho permet i així ho ha fet algun ajuntament. Estam una mica pendents de la nova llei de renous que aprovarà el Parlament».

Els controls se solen dur a terme des de les 18 fins a les 21 hores, que és quan els joves empren el seu ciclomotor.

D'altra banda, Antoni Mir va advertir que «aquest dissabte s'efectuaran una sèrie de controls preventius a Cala Rajada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.