muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Fiol vincula l'augment de conflictes escolars amb la forta immigració

Després rectifica i diu que l'arribada d'estrangers no és un problema

El conseller d'Educació, Francesc Fiol, vinculà ahir al Parlament l'augment de la conflictivitat a les escoles amb la forta immigració que ha viscut Balears i que l'ha duita a ser la comunitat amb més alumnat estranger, un 11%. El responsable, que a instàncies del PSM rectificà i digué que la immigració no és un «problema», també atribuí l'increment de la violència a les aules a factors com el fort abandonament escolar.

Fiol responia així al diputat del PSM, Eduard Riudavets, qui apuntà que la política de lliure elecció de centre provoca massificació i porta que hi hagi aules «gueto», amb tots els alumnes immigrants. També denuncià la manca d'actuació de la Conselleria per evitar la conflictivitat escolar i afegí que, des que Fiol és conseller, els expedients han passat de 250 a 575.

Fiol defensà a més que la construcció d'un col·legi dels Legionaris de Crist permetrà «ampliar» l'oferta educativa. «No sé si la millorarà però sí que l'amplia», apuntà el responsable, qui recalcà que la seva funció és «vetlar» perquè es compleixi la llei. El conseller responia a Antoni Diéguez (PSIB), qui preguntà si el model dels Legionaris de Crist, que separa nins i nines, és el del Govern. Diéguez acusà Fiol d'afavorir la implantació del centre i recordà que el fundador de l'organització ha estat acusat de corrupció de menors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.