algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
14°

L'eix viari Palma-Alcúdia i l'àrea de Manacor és on hi ha més accidents

El Consell crea una Comissió per reduir els 932 sinistres de 2005

Els eixos on s'han produït més accidents a la xarxa viària de Mallorca durant els darrers 10 anys són Palma-Manacor i Palma-Alcúdia. En el primer eix, es detecten a l'entorn de Manacor, Son Servera i Capdepera; en el segon, sobretot a la carretera vella Palma-Inca i a la d'Inca a Alcúdia. El sinistres de cap de setmana superen els que es registren entre setmana.

Així ho avançà ahir el conseller d'Obres Públiques del Consell de Mallorca, Antoni Pascual, abans que s'iniciàs la primera reunió de la Comissió de Sinistralitat, creada ahir amb l'objectiu de reduir els accidents. El conseller advertí que en el primer cas, el desdoblament de la carretera de Manacor està comportant una disminució dels accidents; mentre que en el segon, els sinistres frontals s'evitaran amb l'autopista d'Inca a sa Pobla, que s'inaugura dilluns, i amb el desdoblament de la carretera d'Alcúdia.

A banda d'aquests dos eixos, també es detecta un índex de perillositat important a la carretera de s'Esglaieta a Esporles que, segons el director insular de Carreteres Gonzalo Aguiar, s'explicaria per la influència de les ombres sobre els conductors i per l'estat del ferm. En aquest sentit, hi anuncià una pròxima actuació.

Precisament la Comissió, que es reunirà periòdicament, realitzarà un seguiment de les dades de sinistralitat i suggerirà actuacions per minvar-la. La mesa, presidida pel conseller Pascual, inclou representants de tots els partits de l'oposició i la participació d'experts i tècnics i de representants de diversos col·legis professionals de les Balears.

En la primera reunió del nou organisme, s'hi presentà un estudi del departament d'Obres Públiques del Consell que indica que la xarxa viària de Mallorca suporta una intensitat mitjana diària de 8.815 vehicles per cada quilòmetre. L'informe assenyala que només durant l'any 2005 es produí un total de 932 accidents a les carreteres de Mallorca, que presentaren un índex de perillositat global de 17'18.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.