algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Intel·lectuals nacionalistes insten el PSM a integrar un bloc progressista

Fan part d'una plataforma que promou la coalició amb EU-EV i ERC

Personalitats rellevants de l'entorn nacionalista demanen públicament al PSM que integri un bloc progressista, conjuntament amb Alternativa EU-EV i ERC, per a les eleccions autonòmiques de 2007. Entre aquests, destaquen noms com els de l'historiador Josep Massot i Muntaner, els escriptors Antònia Vicens i Sebastià Alzamora, i els professors de la UIB Joan Mas i Pere Rosselló.

Tots ells formen part d'una plataforma, integrada per uns 350 membres de la societat civil, intel·lectuals, artistes i professionals, que ha signat un manifest a favor de la constitució d'aquest bloc progressista. A més de significats ciutadans vinculats al nacionalisme, també s'hi han adherit altres personalitats relacionades amb el progressisme i l'esquerra alternativa.

Els signants consideren que la unió dels partits progressistes, sobiranistes i alternatius en una candidatura electoral conjunta asseguraria la utilitat de tots els vots progressistes i propiciaria una mobilització social a favor del canvi polític el 2007.

A banda d'Antònia Vicens i Sebastià Alzamora, també han firmat el document escriptors com Pere J. Morey, Margalida Pons, Miquel Bezares i el president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana a Balears, Gabriel de la S.T. Sampol; activistes culturals com Antoni Artigues, Jaume Corbera i Macià Calafat; i músics com Joan Moll i Pau Debon, el cantant del grup Antònia Font.

D'entre els professors universitaris, destaquen Mercè Picornell, Antoni Llull, Catalina Cantarellas, Margalida Capellà, Alexandre Miquel i Jaume Guiscafrè. Així mateix integren la plataforma historiadors com Pilar Arnau i David Ginard; i ecologistes com Joan Amer, Onofre Rul·lan, Ivan Murray i Sònia Vives, alguns dels quals també són professors.

La plataforma es va constituir fa unes setmanes i avui es presentarà en públic als jardins de la Misericòrdia, disposa d'una pàgina web -www.plataformaprogressistes.com- i ja ha protagonitzat reunions amb responsables del PSM, Alternativa EU-EV i ERC per presentar el manifest i sondejar la viabilitat d'un acord de cara a les properes eleccions autonòmiques de 2007.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.