cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El Govern plantejarà a Cort la compra dels solars del Consell

La intenció de Cabrer és que es destinin a habitatge per a joves

La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, anuncià ahir que estudiarà, conjuntament amb l'Ajuntament de Palma i el Consell, la compra dels dos darrers solars de la institució insular a Ciutat, per dedicar-los a la promoció d'habitatge públic. L'oposició criticà la gestió que fa el Consell del seu patrimoni i demanà que els terrenys es destinin a pisos protegits.

La reacció es produeix després que el Consell hagi decidit posar a la venda els dos últims solars que li quedaven a Palma, un a Son Puigdorfila Nou, de 1.212 metres quadrats i valorat en 387.000 euros; i l'altre al barri d'El Amanecer, de 7.000 metres quadrats i amb un preu de sortida de 306.000 euros.

Cabrer explicà ahir que s'intentarà un acord a tres bandes -Govern, Consell i Ajuntament de Palma- per destinar les dues parcel·les a habitatge per a joves, un dels principals dèficits que hi ha a Ciutat. «Seria una bona opció, la més normal», apuntà la consellera d'Obres Públiques i Habitatge.

Abans, però, el Govern haurà d'estudiar les possibilitats dels terrenys quant a edificabilitat i haurà de calcular si amb els preus de venda proposats és viable una promoció d'habitatges públics.

Precisament aquesta fou la reclamació de l'oposició, un pic que conegueren ahir la intenció del Consell. El portaveu del PSIB, Andreu Crespí, afirmà que si el Consell vol dedicar sòl per fer pisos per a joves ha de començar per aquests terrenys.

El conseller del PSM, Antoni Alorda, considerà «aberrant» que el Consell vengui patrimoni sense càrregues socials i que, en algun cas -referint-se a Can Domenge-, «ni tan sols ho faci al millor postor». Segons el nacionalista, als solars es poden fer habitatges a preu taxat, però «la realitat és que venen; la resta són homilies i passar la pilota a altres institucions».

Des d'EU-EV, Marilena Tugores criticà que el candidat d'UM a Palma, Miquel Nadal, «fa campanya electoral amb propostes poc creïbles i demagogues, quan la realitat és que fan un mal ús del patrimoni». La consellera també criticà que el Consell vengui aquests solars mentre anuncia que crearà sòl per a habitatge públic. En aquest sentit, demanà a l'equip de govern insular que abandoni aquesta «trista pantomima» i «ofereixi els solars a l'Ajuntament de Palma i al Govern per fer habitatge per a joves».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.