algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
12°

La reforma de la carretera fins a cala Torta millora l'accés a la costa

El projecte impulsat per Consell i Ajuntament ha costat 300.000 euros

Arribar a una de les cales més emblemàtiques d'Artà, cala Torta, s'havia convertit en tota una aventura ja que la carretera que hi condueix es trobava en un estat deplorable. Ara, l'accés a tota la costa ha estat objecte d'una important reforma que ha suposat una gran millora. Això ha estat gràcies a les obres que el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de la localitat, recentment hi han duit a terme .

Les obres de rehabilitació han tingut un pressupost total de 300.000 euros i han estat aportats pel Consell de Mallorca i la Mancomunitat Nord, la qual es fa càrrec de la despesa de l'Ajuntament d'Artà. S'ha asfaltat i condicionat la carretera que uneix Artà amb cala Torta que estava plena de clots. Des de fa una sèrie de temps era gairebé intransitable, la qual cosa dificultava considerablement l'accés a la costa i també havia generat moltes queixes.

Aquesta iniciativa s'engloba dins el projecte impulsat pel Consell i la Mancomunitat Nord per tal de crear la ruta cicloturística que unirà el municipi d'Artà amb el de Pollença. Així, aquesta carretera estarà inclosa dins aquestes rutes.

Gràcies a aquesta millora els artanencs disposaran d'un millor accés a les platges de sa Duaia. Tota aquesta zona és un indret molt transitat, no només pels veïns d'Artà sinó també per mallorquins de tota l'illa que es desplacen a aquesta cala verge i també per turistes sobretot durant els mesos d'estiu.

Aquest condicionament de la carretera a més de facilitar l'accés a la costa artanenca també repercutirà considerablement en la millora de la neteja del litoral.

Tenint en compte les nefastes condicions en les quals es trobava anteriorment aquesta via, els serveis de neteja tenien difícil arribar a tots els indrets, fet que a vegades suposava que alguns racons s'omplissin de deixalles. Així ho va explicar el primer tinent de batle de l'Ajuntament d'Artà, Rafel Gili. «Ha estat una gran millora importantíssima. Consell i Ajuntament han unit tots els seus esforços per tal de rehabilitar aquesta carretera que feia anys que estava en estat de degradació per millorar l'accés a les platges del municipi».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.