algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Els veïns reivindiquen una major protecció de la Punta de n'Amer

Al voltant de 200 persones participaren en una neteja de la zona

Conscienciar la gent de la necessitat de mantenir net el principal pulmó verd de sa Coma, mostrar que aquesta zona està molt minvada de protecció a la vegada que gaudir unes hores d'un entorn natural i un marc immillorable. Amb aquest objectiu gairebé 200 persones se sumaren a la jornada de neteja de la Punta de n'Amer organitzada per l'Associació de veïns de sa Coma amb la col·laboració de l'associació hotelera de Cala Millor, l'Ajuntament de Sant Llorenç i altres empreses i entitats bancàries.

La primera convocatòria va ser fa sis anys i fou tot un èxit de participació. Des de l'organització comentaren que «volem mostrar que aquest és un lloc emblemàtic, que tot i ser una zona protegida li manca una protecció total i sobretot fer entendre a la gent que no s'ha d'embrutar perquè aquest és un espai de tots i molt emprat tant pels veïns de la zona com pels visitants i també pels turistes». I és que el castell és un important reclam turístic.

Així, es posà fil a l'agulla i petits i grans començaren una intensa neteja. Ben equipats, amb guants i bosses de diferent color per anar recollint i reciclant paper, vidre, plàstic o residus urbans devers les 10.30 hores engegaven la tasca. L'associació anava proveint les bosses i també els oferia aigua i fruita per recuperar forces.

A cada banda del camí, en grups o de manera individual anaven omplint les bosses amb totes les deixalles. Hi trobaren de tot i molt. Els més petits estaven entusiasmats amb la neteja i es podien sentir expressions com: «s'ha de cuidar el medi ambient!», «aquesta gent deu tirar les coses en terra a ca seva?».

El batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, juntament amb altres regidors de la Sala es volgueren unir a aquesta diada i s'arromangaren de valent. Un cop els participants arribaren a dalt al castell de la Punta de n'Amer, allà els esperava una bona berenada. Fou un matí de companyonia però sobretot de sensibilització mediambiental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.