La llotja dels pescadors d'Alcúdia fou ahir protagonista de la jornada. A les dotze en punt el president Matas arribava a les instal·lacions acompanyat de la consellera d'Agricultura, Margalida Moner; del president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Verger; del conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Francesc Buils; del batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, i bona part dels regidors de l'Ajuntament.
La rehabilitació de la llotja dels pescadors d'Alcúdia ha estat possible gràcies a la col·laboració de diferents institucions i està finançada a parts iguals per l'Autoritat Portuària i pel Govern balear a través de la Conselleria d'Agricultura. L'edifici disposa d'una zona de venda directa al públic, viver de llagostes i zona de descàrrega de més de 117 metres quadrats, a més de dues grans cambres frigorífiques per a la conservació del peix i fabricació de gel, oficines, una sala polivalent i magatzem.
Els pescadors d'Alcúdia han posat a la venda a les seves instal·lacions aquest cap de setmana 100 quilos de sípia coincidint amb la I Mostra Gastronòmica que el Port dedica a aquest producte. A més, un envelat gegant a la zona exterior de la llotja es transformà en un improvisat restaurant on els visitants de la Fira tastaren l'aguiat de sípia preparat especialment per a l'ocasió. Es varen acabar totes les existències.
Per altra banda, el president del Govern anuncià durant la inauguració la propera posada en marxa de la reserva marina de Llevant que protegirà aigües internes i externes des de Cala Rajada cap a Portocolom.
El proper 18 d'abril representants del Govern central viatjaran a Mallorca per acabar d'acordar els usos que es permetran en aquesta reserva que serà cogestionada per ambdues institucions. Afectarà 30 mil hectàrees marines.