bruma
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

El pressupost inclou un sou per a la regidora del PSOE a l'oposició

A canvi els socialistes es varen abstenir per aprovar els comptes

El PSOE de Capdepera propicià de nou que l'equip de govern, en minoria (PP-es Grup), aprovàs el seu tercer pressupost d'aquest mandat.

Però aquesta vegada l'abstenció del PSOE resultà molt polèmica i rebé dures crítiques de l'oposició, ja que els comptes aprovats incloïen una partida de 30.000 euros anuals per a la regidora socialista Pilar Muñoz, com a component de l'empresa municipal Capdepera Segle XXI.

El batle, Joan Ferrer, justificà la partida afirmant que «les persones que es dediquen a la política han de cobrar, perquè és la seva professió».

El portaveu d'UCAP-UM, Josep Serra, assenyalà que el sou «és legal, però no ètic: si fóssim malpensats, afirmaríem que aquí hi ha un pacte encobert». Mateu Garau, del PSM; declarà que la quantitat de 30.000 euros anuals «són molts de doblers, és excessiu». Així mateix, la regidora d'EU-EV, Maria Orts, assegurà que se sentia «enganada» perquè «no entenc que es pagui una quantitat així just per l'assistència a dues o tres reunions mensuals». Els grups de l'oposició coincidiren a assenyalar que, en efecte, «tothom ha de cobrar per la seva feina, però allò més just seria que es pagàs en concepte de dietes».

La polèmica d'aquest sou convertí el ple en un debat entre l'oposició, ja que el portaveu del PSOE, Fernado Peñalver, tractà de justificar davant d'aquestes formacions l'abstenció del seu partit. Referint-se a la partida en qüestió, assenyalà que «el treball que es fa s'ha de cobrar». «Des del PP han acollit les nostres propostes per millorar el municipi i els hem donat el nostre suport», declarà Peñalver. Així, afegí que «és demagògic que parleu de pactes encoberts».

«A nosaltres ens és igual cobrar per un concepte o per l'altre i, si ha de ser amb dietes, no hi tenim cap inconvenient. Que quedi clar que no ens han pagat per cap favor», conclogué el portaveu socialista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.