cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Les platges des Través es regeneraran, però el passeig no serà només per a vianants

El delegat del Govern a les Illes Balears, Ramon Socias, i tècnics de la Demarcació de Costes presentaren ahir a Sóller el projecte d'ampliació del desenvolupament integral de la badia, impulsat pel Ministeri de Medi Ambient, i que té un pressupost de gairebé 3,3 milions d'euros.

Aquesta millora important només començarà quan s'obri al trànsit el túnel de sa Mola. De fet, aquesta darrera infraestructura s'habilità com a segon accés al Port, amb la finalitat de poder crear un gran passeig marítim.

Tot i això, el projecte elaborat pel departament de Costes no preveu que tota la primera línia sigui només per a vianants, sinó que s'hi conservarà un carril de serveis. Així mateix, l'organisme pretén posar remei a la degradació de la zona central de la badia, on la platja és gairebé inexistent. Tot plegat fa que el trànsit de vianants resulti quasi impossible al llarg de la badia i, a més, la línia de tramvia dificulten l'accés a la mar.

El pla preveu separar la via fèrria de la costa per crear, entre aquesta i l'aigua, un passeig de devers 5 metres d'ample i des del qual els transeünts puguin arribar a la platja. A l'altra banda de les vies s'hi ubicarà el vial de serveis i la vorera actual. Segons explicà Socias, «el projecte es podria començar a executar en un termini d'un any i mig».

El delegat presentà primer el nou passeig als membres del Consistori i, després al Port davant un grup de comerciants i d'empresaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.