cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

La Comissió Balear de Medi Ambient dóna el vistiplau a l'hospital de Son Espases

El Consell de Mallorca, que ahir no assistí a la reunió, té la darrera paraula per autoritzar el projecte

El futur hospital de Son Espases és de cada vegada més a prop de convertir-se en realitat. La Comissió Balear de Medi Ambient aprovà ahir, per unanimitat, informar favorablement sobre l'avaluació d'impacte ambiental de la modificació del Pla General de Palma, que permetrà l'execució de la nova infraestructura. Amb tot, aquest no és encara el darrer tràmit per al començament de les obres i ara és el Consell qui en té la darrera paraula.

Tot i que l'informe s'aprovà per unanimitat, el representant tècnic del Consell de Mallorca no assistí a la Comissió. Cal recordar que aquest representant, amb el de Menorca i amb el de la Delegació del Govern, hi havien votat en contra dijous, en la reunió prèvia. Segons el Govern, s'envià la convocatòria al Consell però sense citar-hi, segons la institució insular, el representant habitual.

Al marge d'això, els responsables de la Comissió Balear de Medi Ambient no posaren ahir cap impediment al projecte, després que l'Ajuntament de Palma ha resolt les deficiències en la documentació que obligaren a deixar l'informe damunt la taula pel febrer.

Segons informà el Govern, l'Ajuntament ha justificat prou la necessitat de construir el nou hospital en aquest punt. En un comunicat, la Comissió destacà que la reducció del nombre de plantes de l'edifici, de nou a sis, provocarà un menor impacte en l'entorn i considerà «suficient» la zona verda que es deixarà entre l'hospital i el monestir de la Real.

També s'ha constatat que l'heliport s'ubicarà al punt més llunyà del Secar de la Real, per evitar els vols sobre zones urbanes. Així mateix, el dictamen garanteix l'accés amb transport públic al nou hospital i la rehabilitació de les cases de l'antiga possessió de Son Espases.

Amb l'informe favorable emès ahir per aquest òrgan assessor del Govern, l'expedient passa ara a la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca, que tindrà la darrera paraula a l'hora d'autoritzar la requalificació de Son Espases.

Respecte dels terrenys que ara ocupa l'hospital de Son Dureta, la Comissió Balear de Medi Ambient recomana que, quan el nou centre ja funcioni, el Consistori estudïi la requalificació de la parcel·la perquè quedi com un espai lliure públic. En cas d'optar per mantenir qualque edifici assistencial del carrer d'Andrea Doria, la condició és que se'n triïn els menys impactants i que si se n'hagués d'esbucar cap la decisió anàs precedida d'una avaluació ambiental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.