algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

Reciclafusta recollí l'any passat un total de 1.500 tones de residus

La cooperativa dóna sortida a les deixalles que transforma en recurs

Fins a 1.500 tones de residus de fusta es varen recollir l'any passat a Manacor i foren reutilitzats i reconvertits en un nou recurs. Aquesta xifra suposa al voltant d'un 20% de les deixalles que es produeixen a les fusteries del terme municipal.

Així ho va manifestar el president de Reciclofusta, Jaume Llodrà, en el transcurs de la visita que va fer ahir al matí la consellera de Cooperació Local del Consell, Catalina Julve, amb l'objectiu de conèixer, de primera mà, les instal·lacions i el funcionament d'aquesta cooperativa que desenvolupa, juntament amb el Consell, un pla de reducció, reutilització i reciclatge dels residus de fusta.

Reciclofusta està composta per empreses del sector de la fusta i en l'actualitat compta amb 28 socis i gairebé 80 clients que aporten els seus residus de fusta perquè puguin tenir una segona vida útil i puguin convertir-se en un recurs com per exemple el serradís.

«Reciclofusta és una empresa vital per a Manacor. És un projecte iniciat per Miquel Riera i que tractarem amb el mateix afecte ja que ha tingut molt bons resultats. Els membres de la cooperativa han demostrat ser avançats al seu temps a més de tenir una visió de cura cap al medi ambient. No només es dóna sortida als residus, sinó que a més es reciclen», va manifestar Julve.

Així, els residus de fusta que es produeixen a les fusteries alguns són emprats per a la combustió i d'altres s'utilitzen per fer sostres de les granges d'animals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.