cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

La meitat d'ajuntaments gestionarà les llicències d'activitats classificades

El Govern impulsa una llei que també cedeix Espectacles als consells

El Govern aprovà ahir un projecte de llei que permetrà als ajuntaments de més de 15.000 habitants -la meitat dels que hi ha a Balears- la gestió de les competències d'activitats classificades. La norma, que impulsa el conseller d'Interior, José María Rodríguez, cedirà als consells competències en espectacles públics.

Segons Rodríguez, el projecte de llei de règim jurídic de les llicències integrades d'activitat pretén simplificar els procediments administratius. Així, retalla els terminis per concedir llicències d'activitat, n'agilitza els tràmits i dóna més garanties als sol·licitants, que les podran rebre per silenci administratiu.

Com a novetats, obligarà a assegurar totes les activitats, llevat de les inòcues -com un aparcament petit o un aire condicionat-, les que es facin en sòl rústic requeriran interès general i les de domini públic, un aval. Totes les llicències s'hauran de revisar i les provisionals desapareixen.

També equipara els tres consells en la competència dels espectacles públics. En rebran totes les competències menys les de caràcter interinsular, les d'activitats organitzades pel Govern i les corregudes de bous. El projecte limita als majors de 18 anys l'accés a les sales de joc; els menors de 16 no podran entrar a les discoteques; i els majors de 14 sí que podran accedir a «gales de tarda», on no hi haurà alcohol.

En la compareixença posterior al Consell de Govern, la vicepresidenta Estaràs repassà els dos primers anys de Govern socialista a Madrid. Segons ella, en aquest temps «no s'ha tractat bé els ciutadans de les Balears» i s'han «trencat massa acords que estaven tancats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.