algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

La nova depuradora evitarà més fuites de fecals al torrent Major

Font posà la primera pedra de millores per valor de 3,5 milions

El conseller de Medi Ambient, Jaume Font, posà ahir la primera pedra de l'ampliació de la depuradora de Son Puça, una inversió de prop de 3,5 milions d'euros que suposarà solucionar definitivament els problemes d'olors i contaminació que afecten el torrent Major i el subsòl de part dels aqüífers de la vall. D'aquesta manera l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental donà per iniciades les obres adjudicades recentment, amb l'objectiu de millorar el seu rendiment hidràulic, incrementar-ne la capacitat de tractament i garantir la qualitat de les aigües residuals tractades en tots els paràmetres definits per la legislació.

El mateix Jaume Font assegurà que, tot i tractar-se d'una ampliació «la vall disposarà d'una depuradora nova en compliment del compromís d'aquest govern de realitzar el projecte d'execució i dotar econòmicament allò que en l'anterior legislatura s'anuncià però no es pressupostà».

Les noves instal·lacions estaran llestes en un termini de 15 mesos i, a ple rendiment, permetran tractar un volum de 5.400 m diaris, corresponent a 24.500 habitants, molt per damunt la capacitat actual que no resulta suficient ni per al tractament de les aigües que actualment s'envien a la depuradora procedents dels claveguerams de Sóller i Fornalutx. Jaume Font, remarcà que «l'aspecte clau de la reforma és el tractament terciari ja que permetrà les comunitats de regants de la vall regar amb aquestes aigües perfectament tractades». Cal recordar que, tot i que els regants iniciaren fa uns anys el reg amb aigües depurades l'estiu passat ho hagueren d'interrompre a causa de la greu contaminació que presentaven. El mateix problema pateix el torrent major quan les actuals instal·lacions no poden recollir tot el cabal que arriba després de pluges pel deficient estat de la xarxa i vessen directament al seu llit.

L'acte comptà amb la presència dels batles de Sóller i Fornalutx, Carles Simarro i Joan Albertí, del director general de Recursos Hídrics, Joan Crespí i de la directora de l'Agència Balear de l'Aigua, Bàrbara Mestre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.