nubes dispersas
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 11.93°
15°

Crespí: «El rival del PSM no és ERC, el nostre objectiu és derrotar el PP»

El candidat del PSM a la Presidència del Govern cercarà el benestar dels immigrants

Mateu Crespí (Santa Eugènia, 1967) ha estat batle d'aquest municipi durant tres legislatures però aviat deixarà de ser-ho. Sobretot, després que la militància l'elegís, per sorpresa, candidat del PSM a les properes autonòmiques. Crespí, que ahir fou proclamat pel Consell de Direcció Política del partit, diu que no veu ERC com un rival i es fixa l'objectiu d'arribar a tot Mallorca i a tots els mallorquins, parlin la llengua que parlin.

-El PSM s'ha botat el guió. Aquest canvi de rumb beneficiarà el partit?
-Estic convençut que sí perquè aquest canvi de rumb ve de les bases del partit i segur que en sortim tots beneficiats. Ha guanyat el PSM en majúscules i s'ha fet la primera passa perquè el govern de destrucció del PP desaparegui.

-Què és el que primer fareu com a candidat autonòmic?
-Primer ho hem de pair i després hem d'arribar a cada racó de Mallorca i a cada persona que visqui a Mallorca, provengui d'on provengui i parli la llengua que parli. Volem representar la nostra terra i la gent que hi viu i, per això, hem d'arribar per tot arreu.

-Voleu dir que un immigrant pot votar el PSM?
-Evidentment. És la força que més l'ajudarà a viure millor. Hem d'aconseguir que aquest immigrant sàpiga que el PSM també lluita per ell.

-Vos fa por Esquerra Republicana?
-Els adversaris no ens han de fer por. Els hem de respectar. Jo no crec que el nostre rival sigui ERC. El nostre objectiu d'arribar a una majoria social passa per guanyar al PP, no a ERC. Però ara l'únic que m'interessa és el PSM.

-Com es pot aturar la pèrdua de vots que ha tengut el PSM en els darrers comicis?
-Encara que sembli utòpic, amb una bona dosi d'il·lusió i aconseguint que la gent ens vegi útils podem recuperar els vots perduts i aconseguir-ne més. Hem d'adaptar el nostre missatge i les nostres estratègies a la nova realitat social.

-Després de la seva victòria s'ha d'avançar el congrés?
-Ens hem de seure i fer una anàlisi política, estratègica i electoral per veure què és el que més convé al PSM. I si s'ha d'avançar, s'avançarà.

-Nanda Ramon serà la vostra número dos?
-Vaig dir que no seria el seu número dos ni li demanaria a ella que fos la meva segona perquè volia deixar clar que qui pensava que en aquestes primàries tot estava compost s'equivocava. Ara jo no puc oferir el número dos de la candidatura autonòmica ni a ella ni a ningú perquè això no depèn de mi sinó del Comitè Electoral.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.