algo de nubes
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 8.69°
17°

PP i UM rebutgen incloure pisos protegits al solar de Can Domenge

El concurs es manté igual en fracassar la negociació amb el PSIB

El Consell no modificarà el concurs per a la venda i urbanització del solar de Can Domenge, uns terrenys de 52.262 metres quadrats situats devora el Psiquiàtric de Palma, que la institució ofereix a un preu de sortida de 29'2 milions d'euros. PP i UM rebutjaren ahir en ple dues propostes de l'oposició, una del PSM i l'altra del PSIB, per suspendre el concurs o, almenys, condicionar-lo a la construcció de 300 habitatges públics, la meitat dels permesos.

Ni una cosa ni l'altra. El concurs es mantindrà en els termes vigents i ni s'allargarà el termini de presentació de propostes -que acaba el 4 de febrer- ni es primarà un preu de venda més alt del solar ni es condicionarà el preu de venda dels pisos, tal com el PSIB intentava negociar amb UM.

El vicepresident del Consell, Miquel Nadal, fou clar a l'hora d'advertir que ja s'ha presentat una oferta i, per tant, modificar les bases suposaria perjudicar aquest particular. Nadal reconegué que el Consell hauria obtingut més doblers amb un sistema de subhasta, defensà que els arquitectes tendran veu en el concurs, i recalcà en diverses ocasions que es pot declarar desert si cap projecte compleix les expectatives.

Les paraules del vicepresident no convenceren l'oposició, que reiterà la necessitat de paralitzar el concurs o condicionar-lo. Antoni Alorda (PSM) demanà que se suspengués per considerar-lo un «escàndol». Segons Alorda, és «absurd» que s'ofereixi el solar a un preu «màxim» de 30 milions quan, segons ell, val el doble. «Es presentarà gent perquè això és un carmel», apuntà.

Marilena Tugores (EU-EV) acusà el Consell d'afavorir l'«especulació» i vaticinà un negoci per al comprador de 127 milions. A més, afirmà que amb el preu fixat, el Consell s'estalvia aprovar la venda en el ple i no necessita autorització de la Comunitat. Tant ella com Alorda criticaren que el Consell s'empari en els funcionaris com a autors de la taxació del solar.

El socialista Andreu Crespí defensà que els habitatges socials no han de ser, necessàriament, «guetos», com tem UM; criticà que la venda del solar «barat» hauria de beneficiar els ciutadans i no el promotor; i advertí Nadal que ell no inaugurarà la promoció perquè la llicència de Cort tardarà. Tot i que Alorda advertí reiteradament al PP que donar suport al concurs era rebutjar els solars per fer habitatge social que tant demanen el Govern i Cort, els populars votaren amb UM emparant-se en excuses formals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.