cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

El Consell multarà amb 3.000 euros qui aboqui deixalla als seus camins

El ple aprova avui l'ordenança que regula l'activitat a les vies rurals

El Consell de Mallorca imposarà multes de fins a 3.000 euros a aquells que incompleixin, de manera molt greu, l'ordenança reguladora de l'ús i la conservació dels camins, que el ple de la institució aprovarà avui. La nova normativa estipula que l'abocament de deixalles, fems i escombraries serà considerat, segons el seu volum i naturalesa, una infracció lleu, greu o molt greu, i podrà ser sancionat amb multes de 750 euros fins als 3.000.

L'ordenança regula tota activitat pública en matèria de vies rurals i rutes senderistes i és d'aplicació als camins del Consell o que s'hagin incorporat a la seva xarxa. És a dir, als camins del Consell, a la Ruta de Pedra en Sec i Ruta Artà-Lluc i a altres vies que la institució hi hagi fet conveni. En canvi, no afecta ni la resta de camins ni les carreteres. L'objectiu és preservar els valors del patrimoni natural i del medi ambient, facilitar-ne l'ús harmoniós als usuaris i mantenir-los en condicions.

Amb l'entrada en vigor de la nova normativa, 15 dies després que s'hagi publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears, seran considerades infraccions lleus, amb multes de fins a 750 euros, actuacions com col·locar anuncis o cartells en una zona de domini púbic, permetre que el bestiar envaeixi el camí de forma negligent o alimentar animals assilvestrats o salvatges.

En canvi, seran infraccions greus, amb sancions de fins a 1.500 euros, les activitats que no es poden autoritzar i que causen danys al camí o pertorben els usuaris. La realització d'obres i actuacions no permeses, la substracció i deteriorament d'elements, o l'obstaculització del camí s'hi consideren.

Però també disparar armes o elements pirotècnics des del camí; cridar o produir renous que alterin la calma del medi rural; superar els llindars acústics permesos; apropiar-se dels fruits de parcel·les privades annexes; amollar o introduir espècies vegetals o animals; capturar espècies cinegètiques o protegides que es trobin al camí; circular fora dels camins o camps a través sense motiu justificat; o fer competicions o curses sense autorització.

Finalment, es consideraran infraccions molt greus l'establiemt d'indústries, dipòsits o instal·lacions al camí, com també la realització d'activitats perilloses o insalubres. Encendre i usar focs incomplint la legislació i col·locar qualsevol tipus de xarxa, barrera, filferro o tanca perillosa per circular pel camí també podran ser sancionades amb multes de fins a 3.000 euros, un pic comenci a aplicar-se l'ordenança.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.