muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Sa Cuinera i es Trinxeter seran els gegants escollits per 2.000 veïns

Societat i Costums presentà les figures que aviat cobraran forma

Campos tindrà ben aviat els seus propis gegants. El poble comptarà amb un símbol distintiu del municipi i, com no podia ser d'altra manera, aquests seran dos personatges molt emblemàtics dins la localitat. Un total de 2.000 veïns han decidit que aquestes figures seran sa Cuinera i es Trinxeter.

Aquest ha estat el resultat d'una votació popular impulsada per l'entitat Societat i Costums. Ahir es varen donar a conèixer els guanyadors del referèndum en el transcurs del fogueró de Sant Antoni que es va dur a terme a la localitat.

Societat i Costums és una plataforma nascuda fa un mes per impulsar una sèrie d'activitats culturals i lúdiques i que pretén donar veu a tots els veïns de Campos davant de les institucions municipals i insulars.

El president de l'entitat, Josep Bibiloni, va explicar que «el primer objectiu de la nostra associació és crear uns gegants que formin part de la identitat del nostre municipi i volíem que fos el poble que elegís les figures. Estam encantats amb la gent, que s'ha bolcat molt en l'elecció».

Sa Cuinera i es Trinxater han aconseguit un 60% dels vots. Bibiloni exposava que «tant l'un com l'altra són dues persones que han estat molt emblemàtiques dins Campos. Sa Cuinera representa madò Coloma, una dona que es va dedicar tota la seva vida a la cuina i que fou precursora, ja que fou una de les primeres a escriure un llibre de cuina».

Pel que fa al Trinxeter, Bibiloni explicava que «era un home que feia ganivets, però va destacar més que res per haver dedicat tota la seva vida al teatre».

Ara el projecte començarà a agafar forma ben aviat. Aquestes figures es construiran a Barcelona o a València. Bibiloni no va voler avançar dades de quan estaran llestes per al seu bateig, però assenyalà que «tot d'una que estiguin es farà una bona celebració perquè l'ocasió s'ho mereix».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.