muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
17°

El nou president de consens de Sa Nostra només ho serà per un any

L'empresari Alzamora i l'advocat Oliver es perfilen com a candidats

L'empresari Fernando Alzamora i l'advocat Miquel Oliver, ambdós representants dels patrons al consell d'administració de Sa Nostra, es perfilen com els candidats de consens que cerca el Govern per presidir l'entitat financera. A més, dos representants dels impositors, Josep Cardona i Jaume Frontera, també tendrien opcions. En tots aquests casos, el president de la caixa només ho seria per un any.

El conseller d'Economia i Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor, inicià ahir la ronda de contactes amb els membres del consell d'administració per valorar les possibilitats dels diferents representants i concretar el nom del futur president de l'entitat.

L'objectiu és que aquest sorgeixi tan aviat com sigui possible, perquè s'interpreta que l'actual situació de crisi no beneficia a ningú. Demà es tancarà la ronda i Ramis en farà públic el nom. El Govern vol que el candidat sigui de «màxim consens» i «no hagi ostentat o ostenti un càrrec de caràcter marcadament polític».

Després que en el consell d'administració de divendres es retirassin els tres candidats -Llorenç Huguet, Joan Morell i Margalida Barceló- amb el compromís de no tornar-se a presentar i que el director general, Pere Batle, s'autoexclogués de la cursa electoral, les possibilitats es van limitant.

A més, es dóna per fet que el president no serà cap polític i, per tant, s'eliminen els representants d'ajuntaments i de consells i el ventall es limita a patrons i impositors.

Dels vuit patrons i impositors existents, s'ha de descartar Joan Morell, candidat inicial. A més, Dolça Fuster i Marta Ventayol, representants dels clients, tenen molt poques opcions. Així mateix es descarta el representant dels patrons, Gabriel Le-Senne, per la seva vinculació política (fou director general de Carreteres amb el Govern Cañellas).

Així les coses, només quedarien quatre possibles candidats: dos dels patrons i dos dels impositors, i els quatre estarien ben vistos per la resta d'estaments. Per part dels patrons, l'advocat de Manacor, Miquel Oliver, és qui parteix amb més opcions juntament amb Fernando Alzamora, vinculat al grup Eroski Center Syp i que ja ha estat president de l'entitat.

Per part dels impositors o clients, també s'especula amb dos possibles candidats: el de Jaume Frontera, mestre jubilat, i el de l'empresari eivissenc Josep Cardona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.