nubes dispersas
  • Màx: 16.87°
  • Mín: 12.03°
16°

Els psicòlegs decidiran en una reunió estatal si actuen contra Pere Rotger

Lamenten les declaracions que ha fet el batle sobre Blanca Iglesias

El degà del Col·legi de Psicòlegs de Balears, Julià Baltasar, informà ahir que «ens hem posat en contacte amb l'organització estatal per informar-los de les declaracions que el batle d'Inca i president del Parlament, Pere Rotger, féu sobre el cas Blanca Iglesias. El tema ha preocupat i es valorarà en una propera reunió d'àmbit estatal en què adoptarem les mesures que trobem oportunes perquè un maltractament a la professió com aquest no es pot consentir».

El degà dels psicòlegs de Balears es referia així a les declaracions que Rotger féu a Diari de Balears, afirmant que Blanca Iglesias «per ventura pot ser millor psicòloga que un psicòleg». A l'entrevista publicada dimecres passat, Rotger parlava a més de la «doble personalitat» de la seva exassessora, que falsificà el seu títol universitari de llicenciada en Psicologia. Així mateix digué d'ella que era una «excel·lent professional».

El Col·legi Oficial de Psicòlegs, en un comunicat fet públic ahir, lamentà les declaracions que efectuà el batle d'Inca. «Crida l'atenció que el batle, responsable en definitiva d'haver contractat la senyora Iglesias, no només enalteix la feina de la presumpta autora del delicte de falsedat, sinó que falta al respecte a la professió representada per aquest col·legi en afirmar que la senyora Iglesias pot ser millor psicòloga que un psicòleg», diuen els col·legiats.

El comunicat continua: «Clama l'atenció que el senyor batle (sense ser tampoc psicòleg) aventuri criteris únics sobre la salut mental i la imputabilitat de la senyora Iglesias, i fins i tot arriba a afirmar que actuava creient realment ser psicòloga i que pateix un trastorn de doble personalitat».

El degà dels psicòlegs, Julià Baltasar, explicà que «arran de les declaracions de Rotger hem rebut moltes queixes dels col·legiats i mostres d'indignació, i ens exigeixen una resposta ràpida. Veurem si a més del comunicat que mostra el nostre malestar adoptam algun altre tipus d'actuació».

Baltasar volgué deixar clar que «no és la nostra intenció que tota aquesta polèmica ens desviï del nostre objectiu en aquests moments, que no és altre que aclarir aquest cas pel bé i la seguretat jurídica de tots els psicòlegs acreditats i per la confiança que la gent té en els nostres professionals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.