nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

L'estació de bombatge de l'Eolo s'allunyarà de la zona del passeig

Medi Ambient i Obres Públiques treballen per evitar les males olors


L'estació de bombatge d'aigües brutes de l'Eolo, al Port de Pollença, es traslladarà al nou vial d'accés al club nàutic per evitar així els problemes de males olors al passeig, ple de turistes a les terrasses durant la temporada alta.

La Conselleria d'Obres Públiques del Govern balear, la de Medi Ambient i l'Ajuntament de Pollença han arribat a un acord que permetrà reemplaçar l'estació esmentada per una altra de nova, més allunyada de la zona turística. Tanmateix, la instal·lació original no es desmuntarà per poder-la emprar en cas d'emergència.

Així ho confirmà el tinent de batle, Bartomeu Cifre -PP-, el qual explicà que la intervenció serà per via d'urgència perquè pugui coincidir amb les obres portuàries que realitza la Conselleria d'Obres Públiques. Aquest departament ja ha començat a eixamplar el vial d'entrada al club nàutic, per guanyar superfície a la mar.

El pressupost d'aquesta actuació es de 385.292 euros i inclou la instal·lació del mecanisme d'impulsió amb tres bombes generals i una d'emergència. Les tasques seran finançades per la Conselleria de Medi Ambient.

Segons Bartomeu Cifre, aquesta obra «ens permetrà posar fi a un problema històric de males olors, perquè per molt ben instal·lada que hagi quedat una estació d'aquesta classe sempre s'hi pot produir qualque problema, amb les conseqüències ja conegudes».

La intervenció s'afegeix a altres que el departament de Jaume Font ha executat durant aquesta legislatura a Pollença, en compliment del compromís postelectoral firmat entre el president, Jaume Matas i el batle, Joan Cerdà (UM). Així, l'ampliació de la depuradora de Pollença avança a bon ritme i des de fa un any la qualitat de l'aigua sobrant ha millorat de manera notable.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.