algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

La Sala penalitzarà els locals sense permís per ocupar la via pública

Els serveis jurídics i econòmics estudien la fórmula que s'aplicarà

L'Ajuntament de Manacor penalitzarà aquells establiments que no sol·licitin el permís d'ocupació de la via pública. Amb aquesta mesura es pretén regular el descontrol que hi ha en el terme municipal de Manacor des de fa temps, en aquest aspecte, com també evitar greuges comparatius a l'hora d'abonar les taxes pertinents per part dels restauradors o empresaris. Així ho va confirmar el batle de Manacor, Antoni Pastor (PP).

«Des de l'Ajuntament hem detectat un alt percentatge de negocis que no demanen a la Sala el permís d'ocupació de via pública. Instal·len les taules i les cadires sense cap tipus d'autorització. Mentre que altres compleixen i duen a terme tots els tràmits burocràtics. A l'hora de fer el pagament per l'ocupació s'ha de dir que abonen el mateix uns que els altres i això ens sembla un greuge comparatiu i exigirem que tots sol·licitin autorització perquè tothom sigui tractat igual», explicava Pastor.

Per aquest motiu des de l'Ajuntament «s'ha sol·licitat als serveis jurídics i econòmics de la Sala un informe per tal de cercar la fórmula per reordenar aquesta situació. Històricament no s'ha fet res respecte d'això i consideram que és un tema prou important com per a regular-lo», afegia el batle.

Pastor explicà quin era el sistema de cobrament i control que es fa en aquest sentit des de la Sala. «El que es fa ara és que l'inspector visita els diferents llocs on hi ha ocupació de via pública i després es cobren les taxes per les taules i cadires que s'han instal·lat. Tothom paga el mateix».

Aquest informe servirà per esbrinar quina quantitat de negocis sol·liciten el permís i els que, sense autorització, ocupen la via pública.

«Històricament, ja sigui per costum o per altres qüestions, hi ha hagut aquest descontrol. Ara un cop emès l'informe veurem com es pot afrontar aquesta situació», explicava el primer edil.

A Manacor hi ha un nombre bastant elevat de bars i restaurants que tenen cadires i taules instal·lades a la terrassa que ocupen la via pública ubicats en diferents punts de la ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.