algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Sor Francisca també va signar contractes en lloc de l'exbatlessa

El batle Joan Cerdà troba nova documentació que inculpa la religiosa

El batle de Pollença, Joan Cerdà, informà ahir que s'ha trobat nova documentació que indica que la monja que dirigí la residència de majors fins el mes de març de 2004, Francisca Nicolau, ja hauria suplantat en dues ocasions l'anterior batlessa socialista, Francisca Ramon, signant dues transformacions de contractes temporals a fixos en l'espai destinat a la signatura de la batlessa.

El batle està estudiant totes les còpies dels contractes laborals que s'han fet a la residència des de l'any 1990, quan es es detectà que després d'una denúncia del PSOE i el PSM algú havia signat en el seu lloc un contracte laboral que ell es negà a signar. Un dia després d'aparèixer públicada la notícia l'exdirectora de la residència confessava que la polèmica signatura era la seva.

Després de les declaracions que va fer Francisca Nicolau a Diari de Balears, que assegurava que signava els contractes de manera «habitual» acompanyant la signatura del batle, Joan Cerdà, va voler puntualitzar ahir que «a excepció del contracte que jo no volia signar i que signà ella, a la resta de contractes d'aquesta legislatura només hi ha una signatura que té el nom del batle».

El batle explicà també que en cap cas consentí la contractació que autoritzà la religiosa tal com assegura ella. «Si no ho vaig signar va ser perquè no ho tenia clar i no ho vaig consentir en cap moment; si cada vegada que em neg a signar alguna cosa ve algú i ho signa dient que he donat el meu consentiment, anam bé», digué.

Els contractes de Francisca Ramon que aparentment també signà la religiosa corresponen al període preelectoral, que segons la llei els batles no poden prendre decisions com és la pròrroga de contractes per la qual cosa la llavors batlessa Ramon no ho va voler signar.

Per la seva banda, des de l'oposició, el PSOE explicà en un comunicat que «la superiora no nega en cap moment la suplantació que va fer de la signatura del batle» i «no consta que estigués habilitada per realitzar la signatura». Recorda també que «als contractes de treball els qui figuren com a contractant són els batles» i que «el batle rebutjà la signatura dels contractes qüestionats fins conèixer el mecanisme de selecció».

El PSOE i el PSM demanen que es depurin responsabilitats per les irregularitats comeses i assenyalen com a responsables el tinent de batle, Tomeu Cifre (PP) i a la regidora de Serveis Socials, Margalida Reynés (UMP) per «consentir i encobrir els contractes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.