El regidor Bartomeu Seguí es defensa així de l'expedient d'infracció urbanística que li obrí el Consell de Mallorca després que el PSM denunciàs el cas. La formació nacionalista denuncià el fet que Bartomeu Seguí hagués dividit la seva finca d'Alcúdia, per la qual cosa té pendent el final d'obra d'aquesta residència d'ençà el 1990. L'organisme insular se subrogà aleshores les competències de l'Ajuntament d'Alcúdia, el qual no havia sancionat el regidor d'Inca.
Un cop obert el termini per a la presentació d'al·legacions, Bartomeu Seguí ha presentat ara un escrit en el qual assegura que ell no ha comès cap infracció urbanística sinó que ha incomplert un requisit formal (la indivisibilitat de la finca) que «en cap cas invalida la llicència». Malgrat això, segons consta en l'expedient, l'Ajuntament d'Alcúdia lliurà al regidor d'Inca una llicència condicionada a aquesta indivisibilitat, la qual no ha estat respectada. De fet, per obtenir el final d'obra que ara per ara encara li resta, el Consistori alcudienc exigeix al regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Inca que acrediti la indivisibilitat.
El regidor d'Urbanisme entén que «en no existir infracció urbanística, el Consell no pot fer-se amb les competències de l'Ajuntament d'Alcúdia». En les seves al·legacions, Bartomeu Seguí assegura també que «el fet que no s'hagi acreditat la inscripció de la indivisibilitat de la finca no suposa que aquesta, a efectes urbanístics, es trobi segregada o dividida».
El que no diu Seguí, però, és que, així com comprovà Diari de Balears en el registre de la propietat de Pollença, la finca sí ha estat segregada després de l'entrada en vigor de la prescripció municipal.
Bartomeu Seguí també defensa que «l'obligació d'inscriure la indivisibilitat d'una parcel·la correspon a l'Ajuntament» però no diu que ell mateix registrà la indivisibilitat un cop es dividí aquesta finca l'any 1992. El regidor inquer justifica, a més, la legalitat del seu xalet emparant-se en diverses actuacions administratives, com són la modificació de la llicència de construcció durant el perídoe en què es feien les obres i la declaració d'interès general per a una línia de baixa tensió i llicència posterior per a aquest projecte.
Finalment, i malgrat no tenir el final d'obra que ho justifiqui, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Inca, Bartomeu Seguí, assegura que les obres de construcció finalitzaren el desembre del 1994, per la qual cosa «en cas que es consideràs l'existència d'una infracció urbanística, aquesta ja hauria prescrit». El Consell de Mallorca ha demanat a l'Ajuntament d'Alcúdia que li enviï l'expedient complet d'aquesta obra.