algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 21°
25°

L'Ajuntament supleix amb camions cisterna la falta d'aigua a Can Xingala

També es connectarà un dels dos pous de Son Vila a la xarxa

Els veïns del Port de Pollença pateixen des de fa un parell de dies els primers talls de l'estiu en el subministrament d'aigua com a conseqüència, segons el regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament, Joan Comas, de l'increment del consum registrat durant els darrers mesos, a més de la falta de pluja d'enguany.

Per intentar minimitzar al màxim les molèsties que ocasiona la falta de cabal d'aigua, el Consistori de Pollença ha posat en marxa un pla d'emergència que inclou, a més de la connexió d'un dels dos pous de Son Vila a la xarxa municipal, l'oferiment a particulars que el mateix Ajuntament omplirà els seus aljubs privats (si en disposen, i sempre que l'aigua es destini al consum humà) per mitjà de camions cisterna.

«Que ningú no pensi que omplirem amb camions cisterna els dipòsits dels diferents hotels perquè omplin les seves piscines. Això no és així, la mesura va dirigida a les famílies particulars que disposin d'aljub, que necessitin l'aigua per al seu consum i no en disposin», digué el regidor de Medi Ambient, Joan Comas.

Encara que la connexió a la xarxa municipal d'aigües del municipi de Pollença dels nous pous de Son Vila no estava prevista fins a la propera setmana, l'Ajuntament de la localitat acordà divendres passat com a mesura d'urgència avançar la connexió del primer dels pous de Son Vila, que ja aporta a la xarxa d'aigua potable 25 tones per hora de cabal de mitjana.

«Amb aquestes noves mesures està arribant aigua a tot el municipi de Pollença, inclosa la zona del camp de futbol, la més baixa del Port de Pollença. L'aigua arriba amb un quilo de pressió», segons va explicar el regidor Joan Comas.

D'altra banda, entre dijous i divendres està prevista la connexió d'un segon pou a Son Vila amb un cabal mínim per evitar que es tornin a produir els problemes de subministrament que han patit alguns dels veïns de la urbanització de Can Xingala. «Es connectarà el pou a baix rendiment amb un cabal de 9 o 10 metres cúbics hora, perquè de moment no en fa falta més», precisaren.

El regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament de Pollença informà així mateix que hi ha prevista la connexió del nou pou de Can Collet 2 a la zona de Can Salas. «Creim que amb aquestes mesures es cobrirà tota la demanda d'aigua potable. Encara que dels temes d'aigua no ens en podem fiar, les xifres ens indiquen que amb els pous de Son Vila quedam coberts», acabà dient el regidor de Medi Ambient, Joan Comas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.