muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Vuit nins danesos amb càncer s'obliden de la seva malaltia a un hotel de Platges de Muro

L'ONG «La Vida» facilita vacances a Mallorca a malalts i famílies per ajudar-los a desconnectar

Line és una petita danesa de 7 anys, des de fa dos conviu amb una leucèmia però no es lleva el somriure dels llavis. Des de fa una setmana estiueja a l'hotel Las Gaviotas de Muro, amb la mare, Sussie, el seu pare Steen i la seva germana de 5 anys, gràcies a l'ONG «La Vida», que presideix Inge Marie Hornshoj, una mare que va perdre la seva filla de 12 anys malalta de càncer al 1981. «Només tenia un fill però ara en tinc molts, malalts», explica emocionada.

«La Vida» treballa des de l'any 2004 per a facilitar als nins danesos malalts de càncer i a les seves famílies dues setmanes de descans allunyats dels tractaments hospitalaris i del seu país. «Quan un nin emmalalteix de càncer, es posa tota la família malalta», diu Inge Marie Hornshoj, presidenta de «La Vida», a la qual la seva pròpia experiència li ensenyà que no cal veure les estàncies a Mallorca com «el darrer viatge», i que poden deixar un record imborrable als seus malalts.

Al llarg de 2004 nou famílies de Dinamarca viatjaren a Mallorca gràcies a aquesta ONG que es nodreix dels fons de particulars i patrocinadors, que aporten una quota mínima de 3 euros anuals. D'aquells primers nou nins malalts, tres ja han deixat d'existir. En aquesta ocasió havien de ser nou famílies les que havien d'arribar fins a Platges de Muro, però unes setmanes abans del viatge van perdre un dels infants. «Ha estat molt ràpid, encara no ens hem fet a la idea».

La nota més alegre i esperançadora la posa la petita Line, amb la seva al·lèrgia al sol, una malaltia que se suma a la leucèmia però que no li impideix gaudir de la piscina de l'hotel. Avui visitarà Marineland, una excursió que espera emocionada. Allò que és segur és que aquesta petita campiona de 7 anys no deixarà perdre ni un segon de descans a Mallorca fins que se'n vagi a Dinamarca, dissabte. Allà l'espera un nou tractament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.