muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.33°
12°

UM insta el Govern a mantenir el títol de Filologia Catalana a la UIB

En una proposició, demana que es garanteixi l'autonomia universitària

Unió Mallorquina (UM) presentarà una proposició no de llei al Parlament en la qual demana al Govern que garanteixi l'autonomia dels plans d'estudi de la Universitat de les Illes Balears (UIB). L'objectiu de la formació és que la proposta de Catàleg d'Estudis Universitaris, que està elaborant el Ministeri d'Educació, no suposi la desaparició a les Illes de les titulacions de Filologia Catalana i d'Història de l'Art.

El secretari general, Damià Nicolau, i el secretari de Formació, Josep Lliteres, comparegueren ahir per mostrar la seva disconformitat amb la proposta tècnica que s'ha plantejat i defensar «la màxima autonomia» de les Universitats per decidir les titulacions i estudis que oferten perquè, en el cas de Balears i pel que fa a la llengua, «és la millor manera d'assegurar la seva funció social».

Segons Lliteres, el manteniment de Filologia Catalana és «fonamental» per aprofundir en el procés de normalització lingüística; i els estudis d'Història de l'Art són «fonamentals» per estudiar i conservar el patrimoni històric i cultural illenc.

«No s'ha de confondre homologació amb homogeneïtzació», advertí Lliteres, qui considerà «pervers» que s'argumenti la desparació de titulacions amb la necessitat de facilitar els processos de convalidació i homologació de titulacions. «És igualment criticable -assegurà- adduir criteris europeus, quan a tot Europa, especialment als estats amb més tradició universitària, l'autonomia de les universitats, quant a pla d'estudis i titulacions, és total».

Els nacionalistes reclamaren també que totes les titulacions tenguin la categoria d'oficials -no com fins ara, que n'hi ha de pròpies a cada Universitat- i siguin reconegudes a qualsevol àmbit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.