muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
13°

El Consell farà oposicions per augmentar un 20% els funcionaris

Buils també prepara un concurs de trasllat i una promoció interna

El Consell de Mallorca concovarà oposicions abans de finals d'any per cobrir 199 places vacants, la qual cosa augmentarà la plantilla actual -d'un miler d'empleats públics- a un 20%. Abans de fer les oposicions, el conseller de Presidència, Francesc Buils, preveu convocar un concurs de trasllats per als funcionaris i ofertar una promoció interna per al personal laboral de la institució.

Aquestes actuacions es convocaran de forma consecutiva i s'iniciaran d'aquí dues setmanes amb l'oferta d'un concurs de trasllat que afectarà 150 places i 64 específiques per al cos de Bombers. Quan s'hagi resolt el concurs, en un període de quatre mesos, es podran convocar les oposicions, que inclouran 199 places de totes les escales funcionarials, des d'arquitectes a auxiliars administratius, segons un llistat exhaustiu de les vacants.

El conseller Buils ja s'ha reunit amb els sindicats per avançar-los la intenció del Consell de convocar aquestes proves, que seran les primeres d'aquest tipus de la legislatura. A les bases es valora la possibilitat que s'acceptin, en funció dels requeriments per a cada escala, tots els títols de català assimilats als nivells de la Junta Avaluadora de Català. També es preveu reservar places per a discapacitats a totes les escales possibles.

Cal tenir en compte que l'anterior convocatòria, efectuada pel Consell en temps del Pacte, es troba recorreguda al Tribunal Suprem per Comissions Obreres. Si s'anul·làs el procés -el Consell confia que no passi-, la institució es podria veure obligada a tornar a convocar les 150 places impugnades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.