muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

L'esquerra recupera Formentera pactant amb un assessor del Govern

El nou soci dels socialistes podria ser cessat avui per l'Executiu

La Coordinadora d'Organitzacions Progressistes (COP), que agrupa sis regidors del PSIB i un independent, recuperarà la batlia de Formentera gràcies a l'acord assolit amb l'únic regidor del Partit Renovador d'Eivissa i Formentera (PREF), Cándido Valladolid, que fins ara mantenia un pacte amb el PP i era assessor del Govern balear. Ambdues formacions registraren ahir una moció de censura contra el fins ara batle del PP Juanma Costa.

Amb la moció presentada ahir al migdia, Costa (PP) passa a exercir el seu càrrec en funcions fins que en uns 10 dies -segurament el 28 de maig- es voti la proposta que convertirà l'independent Isidor Torres (COP) en nou batle de l'únic Ajuntament de l'illa, un càrrec que havia perdut en les eleccions de 2007. Cándido Valladolid (PREF) tornarà a ser regidor de Turisme i primer tinent de batle, però és molt possible que sigui cessat avui com a delegat de la Conselleria de Turisme de Formentera. L'altre tinent de batle serà el socialista Bartomeu Ferrer.

El popular Costa governava Formentera des de fa dos anys, gràcies a un pacte amb el Grup Independent de Formentera (GIF) i el PREF, partit que ara s'ha desmarcat d'aquest acord. El seu únic regidor, Cándido Valladolid, presentà dilluns la seva dimissió com a responsable de l'àrea de Turisme i hores després arribava a un acord de governabilitat amb la COP, la força política més votada a les darreres eleccions.

Tant la COP com el PREF justificaren la presentació de la moció de censura per «fer governable la institució i acabar amb la precària situació actual» de l'equip de govern. En el text de la pròpia moció asseguren que el seu objectiu és «recuperar el bon clima democràtic i que els ciutadans percebin una millora immediata en la neteja, la il·luminació pública i els tràmits municipals». A partir d'ara, a més, la promoció turística «es basarà en els valors mediambientals i paisatgístics de l'illa» i es reforçarà «la identitat de Formentera com a illa i la voluntat dels formenterers de ser tractats i considerats com a tals en totes les institucions».

Mentre el responsable de l'executiva del PSIB a les Pitiüses, Vicenç Tur, defensà l'acord perquè és l'única manera de garantir la governabilitat de Formentera, el president del PP d'Eivissa i Formentera, Josep Juan Cardona l'atribuí al desig del PSOE d'obtenir «rèdit electoral» en detriment dels interessos de l'illa. El popular considerà un «error» la moció de censura perquè «trenca un camí de benefici per a Formentera».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.