cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

El Consell elimina un punt negre i reforça la seguretat dels vianants

Pascual anuncia que està en projecte la millora de la via cap a Llucmajor

El Consell de Mallorca donava ahir el sus a la construcció de la rotonda que donà accés a Porreres des de la carretera de Montuïri i a l'altura del cementiri. Una actuació que suposarà eliminar un punt negre de circulació i que reforçarà la seguretat dels vianants. Aquesta era una obra reclamada, ja que és un indret on es concentra una gran quantitat de trànsit i on s'han produït accidents molt greus. El darrer sinistre fou l'any passat i una turista hi perdé la vida.

«Després d'aquest darrer accident es varen accelerar al màxim els tràmits per dur endavant una actuació que donàs una major fluïdesa, permeabilitat i seguretat a aquest tram». Així es pronunciava el director insular de Carreteres del Consell, Gonzalo Aguiar.

L'actuació, amb un pressupost de 550.000 euros, consistirà a fer una rotonda elevada aproximadament 1,20 metres, amb un diàmetre de 30 metres i una amplària de calçada d'11 metres entre voravies. També s'augmentarà el nivell de la rasant a la rotonda i es desplaçarà el punt d'intersecció dels vials que van cap a Porreres per millorar la visibilitat de l'encreuament. La rotonda gaudirà d'una bona il·luminació. Es condicionarà una zona d'aparcament davant del cementiri i es millorarà la senyalització.

El batle de Porreres, Joan Sastre, va manifestar la seva satisfacció. «És un projecte que ve d'enrere i suposarà una millora molt important. Facilitarà l'accés a aquells veïns que vagin a peu al cementiri i garantirà tant la seguretat dels vehicles com la dels vianants. A més es modifica i s'embelleix tot l'entorn de la zona de la Creu, un espai molt emblemàtic».

El conseller del departament d'Obres Públiques del Consell, Antoni Pascual, va aprofitar l'acte per anunciar que el projecte d'ampliació i millora de la carretera Porreres-Llucmajor ja està bàsicament definit i que s'està estudiant com dur-lo a terme. «Es tracta d'una carretera molt estreta, de cinc metres, en la qual no pot passar el transport pesant i que té molts d'arbres. S'ha d'eixamplar però s'ha de respectar la vegetació. És un projecte molt complicat i que pot tenir un pressupost d'entre cinc milions i mig o sis milions d'euros», precisà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.