muy nuboso
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
11°

L'hereu al tron torna a la Universitat

El príncep d'Astúries s'apropa als alumnes de la UIB, que esperaren sense èxit la visita de Letícia

El príncep Felip de Borbó tornà ahir a la Universitat, en aquest cas la de les Illes Balears (UIB). I ho va fer sol, sense la princesa Letícia, fet que provocà cert desencís entre els centenars d'estudiants que l'esperaven a les portes de la Facultat de Dret i Econòmiques. Fins i tot, a l'hora de saludar-los -els donà la mà gairebé un per un, firmà autògrafs i respongué sempre amb un somriure- més d'un s'interessà per l'estat de la futura reina i ell va haver d'explicar-los que s'havia quedat a descansar després d'una intensa jornada a la Part Forana.

Felip, que arribà acompanyat pel president del Govern, Jaume Matas, i pel delegat del Govern, Ramon Socias, fou rebut a la UIB pel rector, Avel·lí Blasco, i pel conseller d'Educació, Francesc Fiol. Ells l'acompanyaren durant més d'una hora en una visita a les instal·lacions que incloïa, entre altres, una reunió amb professors i alumnes i que li serví, sobretot, per apropar-se als estudiants.

El rector aprofità per explicar al príncep la situació del centre, les tasques de docència i els projectes de recerca que es porten a terme, com també l'interès de la Universitat per conservar i promocionar la llengua i la cultura de Balears. Blasco acompanyà la presentació amb un vídeo, que oferia una visió de conjunt de la UIB, i destacà la gran «receptivitat» de sa altesa reial i l'interès mostrat.

Menorca i Eivissa
L'hereu de la corona s'interessà, sobretot, pel sistema de videoconferències, que permet impartir classes des de Palma als centres universitaris de Menorca i Eivissa. Ahir, Felip va poder conversar amb alumnes de les illes menors a través d'aquest innovador sistema, els va preguntar pels estudis que feien i pel grau d'efectivitat d'aquest mètode docent semipresencial.

Mentre a l'exterior es manifestaven diversos col·lectius d'estudiants, entre ells els d'Història de l'Art o els de la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC); a l'interior, el príncep conversava distesament amb representants de la resta d'associacions.

La presidenta del Consell d'Estudiants, Lucy Collyer, li feia notar que els alumnes necessiten, per exemple, més «menjadorets», aules on poder encalentir-se la carmanyola. L'hereu al tron preguntà als estudiants pels efectes del procés de Bolonya, pel grau de politització de les associacions d'estudiants o pels problemes d'un campus relativament jove com el seu.

Tant a l'arribada com a la sortida, Felip no es cansà de donar la mà als alumnes que l'esperaven, es deixà retratar amb un somriure per les càmeres i els telèfons mòbils dels joves, conversà amb ells i signà autògrafs. Fins i tot saludà, aquesta vegada de lluny, els estudiants republicans i els alumnes d'Història de l'Art que protestaven davant la possibilitat que desapareguin els seus estudis. Ahir, l'hereu de la corona s'acostà als estudiants de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.