cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
23°

Felip diu que Palma es «mereix» ser la subseu dels Jocs Olímpics de 2012

Destaca que Ciutat s'ha convertit en una capital europea de «primeríssim ordre»

El príncep d'Astúries, Felip de Borbó, afirmà ahir al saló de plens de Cort, que Palma «mereix» ser seu de les competicions nàutiques dels Jocs Olímpics del 2012. D'aquesta manera, va dir en català l'hereu de la Corona, es convertiria en «mostrador» obert al món i seria una «excel·lent culminació» a una «trajectòria brillant».

«Aquest és el nostre desig, el d'Espanya i el de tots els espanyols. Palma bé que ho mereix», sentencià Felip, qui llegí davant la corporació un discurs en castellà però amb tres referències en un correcte català. Aquesta, per desitjar que Palma sigui subseu olímpica; una altra, per destacar les virtuts que l'han convertit en una destinació turística «de primera magnitud»; i una primera, «per expressar la gran satisfacció i alegria que sent cada vegada que torn a Palma» i compartir amb Jaume I que és «la més bella vila que mai haguéssim vist».

Però les cites de personatges històrics no foren exclusives del príncep. La batlessa, Catalina Cirer, també agafà prestades les paraules de Ramon Llull per lloar la figura de Felip: «En tot lo món no hi ha mellor cosa com un bon príncep, que sia molt cert, e molt entès, e qui sia de tots bons aptes ple». Cirer l'havia rebut amb un sincer «aquesta és cavostra», que obria un discurs ple d'aigraïments per la visita i amb menys aportacions en català que el del convidat.

Felip no es cansà de lloar les virtuts d'una Palma, que «manté intactes les qualitats que l'han feta una joia i un referent», però que alhora és «una ciutat moderna i cosmopolita, que en les darreres dècades ha experimentat una profunda transformació fins a convertir-se» en una «dinàmica capital europea de primeríssim ordre», de «bellesa incomparable» i amb una «envejable projecció internacional».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.