nubes dispersas
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 13.93°
18°

La Sala creu que les conduccions de la dessaladora afectaran Pollentia

Proposa a la Delegació de Govern un nou traçat que eviti el jaciment


L'Ajuntament d'Alcúdia ha demanat a la Delegació de Govern que es modifiqui el traçat de la futura dessaladora perquè l'itinerari previst passa «massa proper» a la zona arqueològica de Pollentia i a la reserva natural de s'Albufereta.

La tinent de batle i regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Alcúdia, Melxora Gómez (PSOE), informà ahir de les al·legacions que l'Ajuntament ha presentat contra la construcció de la planta dessaladora. «Bàsicament fan referència al traçat i en proposen un d'alternatiu que hem consensuat amb els ajuntament de Pollença i sa Pobla», digué Gómez.

Les al·legacions es refereixen també a mesures encaminades a reduir l'impacte ambiental dels dos dipòsits d'aigua prevists a la variant i a la falda del puig de Sant Martí. Els esmentats dipòsits tenen cinc metres d'altura i el projecte preveu que estiguin soterrats dos metres, però els tècnics municipals proposen altres millores, segons explicà Melxora Gómez.

Els responsables de l'Ajuntament d'Alcúdia també sol·liciten que es creï una canonada de retorn des del dipòsit del puig de Son Sant Martí fins a l'avinguda Pere Mas i Reus, on es troba una canonada principal que abasteix al nucli urbà de la zona costanera.

Significatives són també les al·legacions referides a l'abocament de les restes de sal per part de la planta dessaladora. L'Ajuntament reclama «que es prenguin les mesures necessàries perquè l'abocament no perjudiqui la badia, que és una zona molt sensible amb grans praderes de posidònia», digué la tinent de batle.

Per acabar, el text d'al·legacions remès per l'Ajuntament d'Alcúdia a la Delegació de Govern es refereix a la necessitat de tenir en compte que l'antiga central elèctrica de Gesa, on es pretén ubicar la planta dessaladora, és una àrea de reconversió segons preveu el Pla Territorial de Mallorca, per la qual cosa «seria necessària una regulació prèvia a la construcció de la planta», digué la tinent de batle, Melxora Gómez.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.