algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

El Govern iniciarà les obres de dragat a Portocolom a principi d'any

La reforma de l'edifici portuari té un pressupost de 396.395 euros

El Govern iniciarà a finals d'aquest mateix any, o a principis del 2005, la necessària obra de dragat del port de Portocolom. Aquesta és una reivindicació històrica, tant del propi Ajuntament de Felanitx, com dels veïns de sa Bassa Nova, per les males olors que desprenen les aigües brutes i estancades. La Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transports invertirà un total d'1'5 milions d'euros en una actuació de gran envergadura, mitjançant la qual es netejaran les aigües i el fons marí de tot el litoral de Portocolom.

Així ho va anunciar ahir la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, en el marc de la presentació de la reforma de l'edifici portuari del nucli costaner. Aquestes obres a l'edifici precisament varen començar ahir. «Avui el Consell d'Administració ha tret a licitació les obres del dragat del port, després d'haver resolt tots els tràmits. Estic molt satisfeta de poder anunciar aquesta intervenció perquè tenim constància que era una reivindicació històrica tant del Consistori com dels ciutadans», va comentar Cabrer.

La consellera, juntament amb el director general de Ports, Fernando Garrido; el gerent de l'empresa Infraestructuras i Obres Portuàries, Pedro Iturbide, i la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, varen visitar ahir les obres de l'edifici de Portocolom, que compta amb un pressupost de 396.395 euros. El projecte preveu la reforma de l'immoble portuari, tot conservant el seu caràcter emblemàtic. La principal actuació s'executa a la primera planta de l'edifici. A l'actuació es mantindran els arcs i les finestres de la façana principal. La terrassa es trasllada a la façana marítima. L'espai on actualment està la terrassa serà emprat per a diferents usos.

A la planta baixa, està previst que s'instal·li l'oficina de l'autoritat portuària, així com els banys públics i un espai destinat als pescadors. El termini d'execució de les obres és de sis mesos i l'empresa adjudicatària que realitzarà el projecte és Crespí Construcciones d'Obres Públiques S.L.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.