cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

Degoteig de visitants a la finca de Gabellí Petit, on brollen les Ufanes

És la quarta vegada durant aquest any que es produeix aquest fenomen hidrològic

101008
La brollada de les Ufanes és un fenomen únic de gran bellesa.
La finca de Gabellí Petit en el terme municipal de Campanet va sofrir ahir un degoteig incessant de visites, excursionistes tots ells que volien comprovar de prop el ressorgiment de les Fonts Ufanes, un fenomen hídric que es produeix solament ocasionalment, si bé aquest any és la quarta vegada.

Les pluges dels últims dies han fet brollar les anomenades Fonts Ufanes, un espectacle natural de gran bellesa i que solament durarà uns dies. Complint amb el que estipula la llei que protegeix les Fonts Ufanes des de l'any 2001, que van ser declarades monument natural, l'amo de la finca de Gabellí Petit permet el pas a peu fins a l'alzinar del qual brollen espontàniament les Ufanes des d'ahir entre les 10 i les 17 hores i durant el mateix horari avui diumenge.

Tècnics del Govern balear van vigilar ahir els accessos a la finca en la qual no es varen produir aglomeracions com altres anys. Els propietaris de Gabellit Petit preguen respecte per l'entorn i la propietat privada als visitants. A més de nombroses parelles i algun grup excursionista ahir van poder veure's joves equipats per baixar el torrent d aigua fent una imitació del «rafting».

Des de l'any 2001 el sorgiment de les Ufanes s'ha convertit en un fenomen gairebé freqüent a causa de l'alt índex de precipitacions que s'ha registrat a l'Illa. No obstant en períodes de sequera és un fenomen difícil d'apreciar. Entre 1996 i 2001 no van brollar les fonts ni una sola vegada.

L'esporàdic del fenomen anima encara més els visitants a realitzar la petita excursió a peu des de l'ermita de Sant Miquel a Campanet fins a l'alzinar de la finca de Gabellí Petit, en el qual l'aigua sorgeix de forma espontània del mateix sòl formant un torrent de gran cabal. El passeig des de l'entrada a la finca de Gabellí Petit fins a l'alzinar on brollen les Ufanes és pla i dura tot just 30 minuts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.