algo de nubes
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
32°

El Govern usa un helicòpter per arreglar un mur de contenció a cala Banyalbufar

L'onatge de mar obrí un forat de quatre metres al varador i existia el perill que s'enfonsàs

La Direcció General de Ports inicià ahir la reparació d'un mur de protecció al varador de Cala Banyalbufar, on l'onatge de la mar ha obert un forat d'enormes dimensions. Per al desenvolupament dels treballs fou necessari utilitzar els serveis d'un helicòpter que durant el dia d'ahir i fins i demà durà a terme el trasllat de formigó.

El mur de contenció protegeix les barques dels temporals del mar i des que es va obrir el forat fa uns quatre mesos aproximadament existia el perill de despreniment, segons explicà ahir a aquest diari Mateu Ferrà, batle de Banyalbufar. «Fa pocs mesos que el forat va assolir els 3 o 4 metres, però el desgast del mur s'inicià fa uns quatre anys, encara que no es va realitzar cap gestió amb el Govern per evitar que s'arribàs a aquesta situació».

«Existia el perill», afegí el batle de Banyalbufar, «que entràs l'aigua i s'emportàs les barques, així que tant l'Ajuntament com els veïns afectats demanàrem enèrgicament que s'arreglàs el mur». La dificultat d'accés a l'esmentat mur ha fet necessari contractar els serveis d'un helicòpter, que ahir realitzà espectaculars maniobres per al trasllat de formigó.

Fonts de la Conselleria d'Obres Públiques indicaren que els treballs de l'helicòpter es prolongaran fins demà divendres i que les obres de consolidació del mur duraran dues setmanes. Els buits al mur, segons aquestes fonts, es produïren pel desgast del mar. Ara, la Direcció general de Ports procedeix a l'ompliment i consolidació del mur. El mur de contenció al varador protegeix nombroses barques, entre les quals n'hi ha també de pesqueres, necessàries com a mitjà de treball, segons precisà el batle.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.