cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

L'Institut Ramon Llull cessa Pujals i queda, de moment, sense director

El desacord entre els governs català i balear impedeix nomenar substitut

El consell de direcció de l'Institut Ramon Llull va acordar ahir destituir l'actual director, el convergent Joan Maria Pujals, però la manca d'acord entre els Governs català i balear va impedir nomenar el seu successor, que haurà de ser consensuat pels presidents Pasqual Maragall i Jaume Matas. Per al proper dilluns s'ha convocat una nova reunió.

El conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, va explicar ahir que davant les reivindicacions de la Generalitat el Govern balear no va tenir inconvenient a acordar el cessament de Pujals, tot i tenir-lo per un bon gestor, però considerà il·lògic que la decisió s'hagi pres sense haver consensuat el seu relleu. Pujals havia estat conseller d'Ensenyament i Cultura amb CiU i fou nomenat director el maig de 2002.

El responsable balear afirmà que en la reunió no es va apuntar cap possible substitut i es va mostrar esperançat que l'acefàlia temporal pugui propiciar el consens. El Govern balear també va fer retirar de l'ordre del dia la proposta de reestructuració de les diverses àrees de la institució, perquè no se n'havia informat prèviament, i també s'haurà de negociar dilluns.

La consellera de Cultura de la Generalitat, Caterina Mieras, va avançar que el seu objectiu és donar un nou impuls a l'organisme encarregat de difondre la cultura de Catalunya i les Balears a l'exterior. Mieras recordà que fins ara l'Institut s'ha centrat molt en qüestions lingüístiques i va plantejar la necessitat d'assumir tasques de promoció de la cultura, potenciant també els àmbits cièntífic, d'humanitats i de les arts. En aquest sentit, va exigir que l'institut Cervantes contribueixi també a l'expressió de la cultura catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.