algo de nubes
  • Màx: 16.31°
  • Mín: 7.61°
16°

Els pares demanen que es faci públic el dictamen del Consultiu

Els sindicats es refermen en la seva oposició al decret d'admissió

Les associacions de pares i mares d'alumnes i els representants dels sindicats demanen al conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, que faci públic el dictamen del Consell Consultiu que informa negativament sobre el decret d'Admissió d'Alumnes.

El president de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPA), Fernando Martín, reiterà la seva oposició al punt d'aquest decret que dóna llibertat als centres per atorgar un punt en el procès d'admissió d'alumnes. Martín destacà que Fiol «té tota l'autoritat» per fer públic el document o per no fer-ho, però «seria desitjable que ho fes». Martín asseverà que si l'informe no reflecteix una postura favorable a la Conselleria «i en qualsevol cas decideixen continuar amb aquest decret, s'haurien d'explicar».

Per la seva banda, els sindicats es mantenen en la seva postura contrària als nous criteris que regiran l'admissió dels alumnes als centres escolars. El secretari d'organització de l'Stei-i, Biel Caldentey, manifestà els seus dubtes sobre la legalitat d'aquest decret i alertà de la possibilitat que el punt de lliure designació per part dels centres acabi fent d'algunes escoles «centres endogàmics». Caldentey assegurà que la Conselleria «hauria de ser més prudent», sabent que hi ha un dictamen d'aquestes característiques.

El secretari general de la secció d'educació d'UGT, Andreu Ferrer, recordà que des de la seva organització ja havien exposat en diverses ocasions, fins i tot a la Conselleria, la disconformitat amb la possibilitat que els centres puguin donar un punt lliurement per considerar que es tracta d'una mesura que presenta «certa arbitrarietat» i aquest dictamen del Consell Consultiu «ens reafirma en la nostra oposició».

La polèmica entorn del decret d'admissió d'alumnes per al curs que ve es revifà quan es va saber de l'existència d'un dictamen del Consell Consultiu que qüestionava el contingut del decret d'admissió aprovat pel Govern balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.