algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Matas exigirà el mateix tracte que el Principat

El president del Govern balear, Jaume Matas, va afirmar ahir que la reforma d'estatuts d'autonomia com el català no pot suposar la consolidació a l'Estat d'«autonomies de primera i de segona», i va avançar que exigirà el mateix tracte que obtengui Catalunya si s'aprova la reforma del seu marc estatutari o del model de finançament autonòmic.

Segons el president, les Balears tenen «els mateixos drets socials, polítics, econòmics i històrics que Catalunya». El president, qui va compartir «essencialment» el discurs de Munar, va tancar l'acte institucional del 25è aniversari del Consell amb una intervenció en la qual va recalcar la importància del «reconeixement de la insularitat» en la Constitució europea.

Matas, qui dimecres assumí la presidència de l'Associació Illes del Comitè de les Regions de la UE, considerà que aquest reconeixement comportaria «millors condicions de competitivitat». Per aconseguir-ho, va demanar la col·laboració de la resta de forces polítiques, igual que ho va fer dimarts a l'hora de reclamar l'aplicació del Règim Especial Balear al Parlament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.