nubes dispersas
  • Màx: 12.06°
  • Mín: 7.77°
12°

PP i UM obligaran el PSIB a votar la proposta de Matas sobre l'autovia

El PSM vol que Govern i Madrid negociïn tot el Conveni de carreteres

PP i UM obligaran, a través d'una moció presentada al Consell, que el PSOE es posicioni sobre la proposta que el president del Govern, Jaume Matas, va plantejar la setmana passada al secretari general del PSIB, Francesc Antich, de renunciar a l'autovia Inca-Manacor a canvi del suport d'aquest partit a la resta de projectes inclosos al Conveni de carreteres que ha de finançar Madrid. El PSM considera que després de les manifestacions i de les eleccions, el Govern té l'obligació» de renegociar tot el conveni amb el futur Executiu central.

En una moció conjunta que s'haurà de votar en el ple de dilluns del Consell, PP i UM demanen que es doni suport als projectes inclosos al Conveni de carreteres ajornant aquesta legislatura l'autovia Inca-Manacor. També insten l'Executiu central a traspassar a la Comunitat l'encomana de gestió de totes les obres incloses i a aprovar un finançament addicional de 180 milions. Finalment, reclamen l'equiparació de Balears amb Canàries.

El portaveu del PSM al Consell, Antoni Alorda, qualificà la proposta de Matas de «parany» i «jugada política» que no evidencia una «vertadera vocació de consens» i que demostra l'«obsessió» del PP per les carreteres, que continua tramitant, en detriment del tren. El nacionalista va recordar que ningú ha demanat a Matas que recapaciti i li proposà que, per assolir un acord, faci el «gest» de suspendre totes les tramitacions del pla viari.

El PSM defensarà també en el ple de dilluns del Consell una moció en la qual demana que es modifiqui el Pla de carreteres per excloure l'autovia Inca-Manacor i el segon cinturó i convertir en desdoblaments les autopistes i autovies proposades. Alorda va retreure al Govern que imposi els seus criteris sobre el Consell i recordà que és la institució insular qui té les competències de carreteres. També va demanar a UM que «aclareixi» el seu posicionament després que la presidenta, Maria Antònia Munar, hagi manifestat que l'autovia no era un projecte seu.

Alorda, que va estar acompanyat per la diputada Maria Antònia Vadell, va deixar clar que el seu partit no vol que es perdi «ni un cèntim» de les inversions previstes per Madrid, però va defensar la implicació de l'Estat i de la Unió Europea perquè les actuacions es facin amb criteris mediambientals. Finalment, també instà el Govern a ser més «ambiciós» i reclamar, com ho faran altres comunitats, una millora del sistema de finançament a l'Executiu central.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.