lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

La millor campanya de venda de porcella negra des de fa 7 anys

Durant el mes de desembre s'ha arribat a la xifra de 300 exemplars

MARIA MARTÍN. Sineu.
La campanya de venda de la porcella negra mallorquina de raça selecta ha estat la millor des que l'any 1996 va començar. Enguany s'han venut prop de 300 animals. El secretaria de l'Associació de Ramaders de Porc Negre Mallorquí Selecte, Jaume Jaume, va assenyalar que «en els dies previs al Nadal hem venut 77 exemplars de porcelleta, pocs respecte d'anys anteriors.

El motiu no és altre que el fet que el dimecres abans de Nadal, dia en què fèiem habitualment la fira per vendre la porcelleta, enguany va coincidir amb el mateix 24. És per això que la gent va comprar la porcella molt abans d'aquestes dates. En resum, els darrers dies n'hem venut pocs exemplars, però durant el desembre se n'han despatxat molt més que altres anys».

Per altra banda, dimecres passat la consellera d'Agricultura, Margalida Moner, i el director general d'Agricultura, Gaspar Oliver, anaren a Sineu per celebrar, amb un bon grapat de pagesos, criadors, representants de cooperatives pageses, el batle de la vila i d'altres autoritats, l'èxit que està aconseguint la campanya de venda de la porcella negra.

Tots els presents, a més a més de tastar un frit i porcelleta rostida, coincidiren que aquest èxit és fruit de la feina constant i ben feta que duen a terme tots els criadors i ramaders.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.