nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 12°
14°

Alorda diu que el PP només donà el Consell a UM per «eliminar-lo»

El nacionalista creu que Munar ha canviat «carreteres» per «identitat»

El portaveu del PSM al Consell, Antoni Alorda, assegurà ahir que el PP només «lliurà» el govern d'aquesta institució a Unió Mallorquina per «elimar» i callar el Consell i evitar així que es convertís en el contrapés polític que fou ara fa dues legislatures. El conseller nacionalista acusà l'Executiu insular de mostrar «tics de república bananera» i va retreure a la presidenta Munar que fes un discurs «provocador» envers la immigració.

Alorda qüestionà que UM vulgui «centrar» el PP quan aquesta formació «persegueix» els nacionalismes perifèrics i va denunciar que el grup de Munar hagi canviat «carreteres per identitat». En la seva intervenció al debat de política general, Alorda va deixar entreveure que hi ha interessos econòmics darrere del Pla territorial i va rebutjar el Pla de carreteres i, en concret, l'autovia Inca-Manacor, que considerà «un frau electoral».

El nacionalista també denuncià l'eliminació de la Conselleria de Benestar Social i va criticar que Munar es proposi impulsar el català des d'un bilingüisme «en favor del castellà», llançant un discurs «classista» i assegurant que la llengua no s'ha d'imposar quan la Constitució imposa el castellà.

El conseller va acusar PP i UM de «restringir i de reprimir» la democràcia i va felicitar els qui s'han manifestat contra les autovies i als immigrants «per la riquesa que ens han aportat», i va considerar «inadmissible el missatge d'UM que el problema ecològic són els blocs de pisos, els primers habitatges, els pisos protegits i els immigrants».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.