muy nuboso
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
24°

Munar centrarà el debat de Mallorca en les infraestructures i la llengua

Defensarà en el ple que aquesta serà la «legislatura de les solucions»

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, centrarà avui el seu discurs en el Debat sobre l'estat de Mallorca a defensar les inversions en infraestructures previstes per a aquesta legislatura i a avançar la política de promoció de la llengua catalana que durà a terme la institució insular.

Després de la reunió mantinguda divendres a Valldemossa amb tots els consellers de la institució, Munar ha preparat un discurs en el qual farà balanç del que ja s'ha aprovat en aquesta «legislatura de les solucions» i marcarà les prioritats del proper curs polític. La presidenta preveu que es resolguin, al llarg dels propers quatre anys, problemes «històrics» en matèria d'infraestructures viàries, energia i recursos hidràulics, i que les inversions siguin finançades per l'Executiu central.

Munar recordarà l'aprovació del Pla de carreteres i, sobretot, del Pla territorial, que entrarà en vigor l'1 de gener. En la seva intervenció també ocuparan un lloc destacat la política lingüística que el Consell vol impulsar «en positiu» i la protecció del medi ambient.

Munar considera que la data elegida per efectuar el debat no és la més idònia, ja que encara no fa sis mesos que s'ha iniciat la legislatura i, a més, s'han debatut en ple qüestions tan importants per a Mallorca com el Pla territorial o el Pla de carreteres. La presidenta va recordar que el ple d'avui s'ha convocat en compliment del reglament del Consell i a petició de l'oposició.

La sessió plenària extraordinària començarà a les dotze del migdia amb el discurs de la presidenta. La sessió continuarà a les 16.30 hores amb els torns de rèpliques i contrarèpliques de tots els grups de consellers que formen el ple del CIM.

Els grups intervindran de major a menor representació i Munar podrà triar si respon una per una les intervencions de l'oposició o si fa la contrarèplica a tots plegats. En tot cas, sempre serà ella qui tancarà el debat. Els diferents grups presentaran demà les propostes de resolució al debat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.