algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Quatre nous pous donaran aigua a la localitat a partir d'aquest estiu

En descartar de connectar els aqüífers de Pollença, sa Pobla i Llubí

Quatre nous pous reforçaran aquest estiu el subministrament d'aigua a Pollença, a falta d'adjudicar-se les obres de construcció de la dessaladora d'Alcúdia i un cop que el Govern balear ha descartat completar l'anomenat «Eix transversal d'aigües de Mallorca» que hauria de canalitzar l'aigua restant dels aqüífers de Crestatx i sa Marineta fins a Pollença i el Moll per garantir el subministrament d'aigua en èpoques de mancança, principalment en els mesos de temporada alta.

El batle de Pollença, Joan Cerdà (UM), i el regidor de Medi Ambient, Joan Comas (PP), tenen previst reunir-se la propera setmana amb el director general de Recursos Hídrics per accelerar la connexió d'almanco dos d'aquests pous que ja haurien de formar part de la xarxa municipal d'aigües.

A finals de la passada legislatura, Govern balear i Ajuntament acordaren l'excavació de dos nous pous d'aigua potable a la finca de Son Vila que haurien de formar part de l'esmentat eix transversal d'aigües de Mallorca. Els pous foren excavats i la canalització fins al dipòsit municipal fou adjudicada abans de les eleccions però no s'ha arribat a completar.

Primer, hi hagué problemes amb la qualitat de les aigües en un dels pous i més tard, després de descartar-se incloure aquests pous a l'eix transversal, es va replantejar si la inversió prevista resultava realment rendible. Així, finalment l'Ajuntament de Pollença ha modificat el projecte de connexió dels pous de Son Vila reduint notablement el diàmetre de la canonada prevista, que ara no haurà d'assolir el cabal de Crestatx, la qual cosa també minimitza la despesa econòmica.

D'aquesta manera, el que sobra d'aquesta partida econòmica prevista per aquesta canalització es reinvertirà a l'excavació i canalització d'un nou pou a la zona de la Vall d'en Marc, a Can Sionet, pujant cap a Lluc. D'aquesta manera es redueixen a més les possibilitats de salinització dels esmentats pous en recollir l'aigua de dos aqüífers totalment diferents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.