cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Munar no incorpora cap crític a l'única candidatura d'UM en el Congrés

Vicens es reuneix amb els quatre batles per apropar posicions

La candidatura oficial que Unió Mallorquina presentarà al seu congrés no inclou cap membre del sector crític. Després que els vuit signants de la ponència alternativa haguessin renunciat a presentar una segona llista, la direcció del partit va decidir no incorporar-los a la que encapçala Maria Antònia Munar com a presidenta amb Damià Nicolau com a secretari general.

Així ho va confirmar ahir el secretari general d'UM, Tomeu Vicens, després que la matinada de dimecres a dijous es tancàs el període de presentació de candidatures. Els batles d'Alcúdia, Pollença, Sineu i Porreres, els responsables del partit a Muro, sa Pobla i Santa Margalida i l'exconseller d'Ordenació Territorial Josep Melià no podran ser membres del Consell Polític d'UM, format per 45 persones, que sortirà del novè congrés.

El secretari general va voler deixar clar que els signants de la ponència alternativa ho van fer a títol personal i no com a representants del partit. El responsable polític va avançar que s'han incorporat a l'única candidatura membres d'aquests comitès locals, excepte d'Alcúdia, i que el batle de Sineu va decidir no formar-ne part per motius professionals.

Vicens es va reunir ahir amb els quatre batles que signaren la ponència alternativa -Miquel Ferrer d'Alcúdia, Joan Cerdà de Pollença, Josep Oliver de Sineu i Joan Sastre de Porreres- per intentar apropar posicions i negociar la inclusió a la ponència oficial d'elements del discurs dels crítics com si es tractassin d'esmenes parcials. Vicens va destacar «similituds» entre la ponència oficial i l'alternativa.

La candidatura d'UM fixa com a presidenta del partit Maria Antònia Munar i com a secretari general Damià Nicolau. També proposa 45 persones més com a membres del Consell Polític, entre els quals hi ha un 40% de cares noves i els «pesos pesants» del partit, com Miquel Nadal, Antoni Pascual, Miquel Àngel Borràs, Tomeu Vicens, Ferran Trujillo o Dolça Mulet. A més s'incorporen un 30% més de dones que en l'actualitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.