algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Els cellers mostren el seu interior en el primer dia de venda del vi novell

Santa Maria inaugurà ahir la Ruta dels Cellers amb una jornada de portes obertes als set cellers del municipi que penjaren per primera vegada aquesta temporada la tradicional branca de pi als balcons dels seus establiments anunciant la venda del vi jove que la nit de dissabte a diumenge presentaren al poble durant la primera Festa del Vi.

Coincidint amb el dia de mercat, Santa Maria rebé ahir nombroses visites i els cellers més pròxims a la plaça rebien a més dels seus compradors habituals, altres persones interessades a conèixer les instal·lacions des de dins el que es coneix com la Ruta dels Cellers.

La Ruta, que va començar oficialment ahir, tindrà lloc a partir d'ara cada dissabte i fins el proper mes de juny. Els cellers obriran per a les visites que ho desitgin a partir de les 10.00 i fins a les 13.00 hores per tractar de fomentar així un millor coneixement dels vins del municipi, com també del seu procés d'elaboració. Participen en l'esmentada ruta els cellers Es Cabàs, Sebastià Pastor, Jaume de Puntiró, Ca sa Consellera i també les bodegues Can Rubí, Ramanyà i Macià Batle.

La tradició vinatera de Santa Maria del Camí era ja coneguda a l'Edat Mitjana, i d'aquelles dates prové l'acció d'ornamentar els portals dels cellers amb una branca de pi el primer dia de la venda de vi novell. Així, els cellers han seguit fins els nostres dies amb la tradició i s'ha creat la Festa del Vi per tal de fomentar i donar a conèixer la gran oferta en vins que posseeix la localitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.