algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 20°
29°

Una parella pot ser multada amb 12.000 E per manifestar-se al ple

Ambdós neguen haver participat de manera violenta o intimidatòria

Lluís Bordas i Assumpta Gómez, una parella que fa 25 anys que viu a Costitx, han estat els darrers a rebre la notificació d'una proposta de sanció per part de Delegació de Govern de 6.000 euros a cadascun després d'haver assistit al ple de l'Ajuntament del passat 13 d'octubre i haver-se manifestat amb integrants de la plataforma Autovia No, impedint durant un temps la sortida d'alguns membres del Consistori, entre els quals es trobava la batlessa, Maria Antònia Munar.

La parella expressa la seva indignació per aquesta proposta de sanció, que consideren «injusta i desmesurada», ja que asseguren que aquell dia «únicament exercírem el nostre dret d'expressió». L'inici de l'expedient sancionador proposa per a cada un una sanció de 5.850 euros perquè considera que cometeren una infracció administrativa greu «ocupant el hall i impedint la sortida de membres de la Corporació», i una altra sanció de 150 euros «per proferir insults» als mateixos membres de la Corporació, que sortiren finalment escortats per la Guàrdia Civil.

La parella nega haver participat en qualsevol moment de la manifestació de forma violenta o intimidatòria ni haver proferit insults. «Ens vàrem seure en terra i els diguérem que si volien passar ens trepitjassin com fan amb Mallorca, i sobre els insults, l'únic que els diguérem fou que eren uns venuts, indignes, i que no estimaven Mallorca», assegura Lluís Bordas. «L'únic moment de tensió es produí quan la Guàrdia Civil va obrir un passadís i aleshores hi hagué empentes per la gent que hi havia», afegeix.

La parella planteja per què han estat sancionats ells i dotze persones més que eren al ple aquell dia, «i no 25 o 42, per posar un exemple; es demostra que s'ha actuat de forma arbitrària».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.