algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Els veïns de sa Calatrava volen posar una demanda pels danys provocats per les obres al barri

Atribueixen a la tècnica de pilotatge per impacte els clivells apareguts a les parets d'alguns pisos

Els propietaris presumptament afectats per les feina de pilotatge que una empesa du a terme a sa Calatrava per a la construcció de diferents blocs de pisos, acudiran als tribunals per demanar danys i perjudicis pels desperfectes apareguts a les cases dels voltants i que podrien tenir el seu origen en el sistema emprat per posar els fonaments damunt el sòl bla d'aquesta zona.

Tal com ja es publicà, aquest mètode consisteix en l'enterrament a cops de piló de grans jàsseres de formigó. D'altra banda, els veïns lamenten que l'Ajuntament no pugui obligar l'empresa a canviar el sistema de pilotatge emprat a sa Calatrava, ja que es donà la llicència indicant que aquest seria el mecanisme aplicat, encara que hi hagi sistemes molt menys impactants, tot i que també són més cars.

El mètode seguit té el vistiplau dels serveis tècnics municipals, que no han advertit en cap moment dels efectes col·laterals quan les obres són a prop de zones edificades. Amb independència de les accions judicials que es puguin emprendre, el regidor d'Obres i Urbanisme, Gabriel Darder, afirmava ahir que l'empresa li ha assegurat «que es farà càrrec de la reparació dels possibles desperfectes». Tot i això els veïns han expressat la seva preocupació perquè consideren que «aquest sistema, que ho fa tremolar tot, és un perill».

Diari de Balears ha pogut comprovar sobre el terreny alguns dels clivells que han aparegut de cop i reposta en certs pisos i en un magatzem dels voltants de l'excavació. D'altra banda, el PSOE demanarà que es redacti una ordenança municipal per prohibir de manera explícita el sistema de pilotatge usat a sa Calatrava i que tants de problemes sembla que crea als edificis pròxims. Segons un portaveu de la formació socialista, «la Sala no pot permetre la utilització dins el nucli urbà d'un mètode tan impactant només pel fet que sigui més econòmic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.